Economia 04/06/2018

Una jutge diu per primer cop a Espanya que els repartidors de Deliveroo són "falsos autònoms"

La sentència, pionera, pot tenir implicacions per a altres plataformes de treball digital com Glovo

Paula Solanas
1 min
Els repartidors de Deliveroo manifestant-se al carrer Aragó

BarcelonaLa jutge del tribunal social número 6 de València ha donat la raó al repartidor que va denunciar Deliveroo i considera que la seva relació amb l'aplicació era laboral i no mercantil, segons han confirmat a l'ARA fonts de la defensa. D'aquesta manera, la magistrada considera que Víctor Sánchez estava contractat com a "fals autònom" i que el seu acomiadament després de participar en diverses mobilitzacions contra les condicions laborals va ser "improcedent".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta sentència és pionera a l'Estat i podria tenir implicacions per a altres plataformes de treball digital com ara Glovo o Stuart, i fins i tot per a Uber. Aquestes empreses mantenen que els seus empleats són contractistes autònoms que decideixen com i quan treballaran i, per tant, no assumeixen els pagaments a la Seguretat Social sinó que és el missatger mateix qui ho fa.

Precisament Deliveroo té altres sentències pendents a Espanya per aquest mateix debat. Fa dues setmanes hi va haver el primer judici a Catalunya per la denúncia d'un missatger, Oriol Alfambra, que reclama a l'empresa que el reconegui com a assalariat. En els propers mesos gairebé una vintena de repartidors s'enfrontaran a la multinacional britànica als jutjats catalans. De fet, també hi va haver un altre judici a Madrid però el missatger va arribar a un acord econòmic amb l'empresa abans del judici.

stats