Economia 11/10/2013

Les compres per internet seran més segures

El consell de ministres dóna llum verda al projecte de llei de defensa dels consumidors i usuaris

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridEls ciutadans podran fer compres i contractes per internet amb més protecció jurídica. El consell de ministres ha aprovat aquest divendres el projecte de llei per a la defensa dels consumidors i usuaris,

"Era urgent un marc legislatiu clar per protegir els consumidors", ha afirmat la ministra.

Una de les novetats que s'ha introduït avui en el consell de ministres és que s'augmenten les garanties per renunciar a un contracte de serveis. S'amplia de 7 dies a 14 el termini per poder desistir l'acord contractual. A més, la nova normativa estableix que el termini de 14 dies quedarà automàticament ampliat a 12 mesos en cas que no s'hagués informat el consumidor sobre la possibilitat d'exercir aquest dret.

En les futures operacions, el comprador sempre haurà d'acceptar el preu final abans que s'acabi la compra, cosa que evitarà les anomenades "càrregues encobertes".

El govern central aposta per la contractació telefònica dotant-la de garanties. El contracte no serà vinculant fins que el consumidor no hagi signat l'oferta o enviat el seu acord per escrit en paper, per fax, correu electrònic o SMS.

Mato ha avançat que amb aquesta reforma es pretén acabar amb "la lletra petita", perquè moltes vegades no s'arriba a llegir i es contracten serveis que es desconeixen. A partir d'ara, segons la ministra, s'aposta per la claredat absoluta.

stats