AEROLÍNIES
Economia 26/03/2012

Continua el desacord entre Iberia i Sepla i tornen les amenaces de vaga

Els pròxims 27 i 29 de març els pilots es reuniran per decidir si realitzen noves aturades

Efe
1 min

BarcelonaIberia i els seus pilots, representats pel sindicat Sepla-Iberia, no han arribat a un acord tot i les propostes presentades pel mediador designat pel ministeri de Foment, Manuel Pimentel. Davant aquesta situació, el sindicat es planteja tornar a convocar diverses jornades de vaga, segons han informat avui a Efe les dues parts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els pilots celebraran dues assemblees de caràcter extraordinari els pròxims 27 i 29 de març per analitzar la situació de l'empresa i "la possibilitat de la convocatòria de noves vagues està sobre de la taula", ha explicat un portaveu de Sepla.

Fonts d'Iberia han assegurat que no s'ha arribat a cap acord perquè "no ha sigut possible". No obstant això, la companyia ha mostrat la seva disposició a continuar amb les negociacions, ja sigui amb mediador o sense.

El conflicte rau en la creació de la nova aerolínia 'low cost' d'Iberia, Iberia Express, que ha generat mobilitzacions entre diversos col·lectius de treballadors de la companyia, principalment entre els pilots, que consideren il·legal la seva posada en marxa perquè vulnera el seu conveni col·lectiu.

En els tres últims mesos Sepla ha convocat 12 jornades de vaga que han suposat unes pèrdues per a Iberia de 36 milions d'euros, tres milions per cada dia de vaga.

stats