AEROPORTS

Hi haurà nous prestadors del servei en 13 aeroports el 2011

El govern espanyol publica l'ordre que liberalitza el control aeri a l'aeroport de Sabadell

Aena haurà de començar en un termini d'un mes el procés de selecció d'aquests nous controladors del trànsit aeri

El ministeri de Foment ha publicat avui al BOE l'ordre que entrarà en vigor demà i que determina els 13 aeroports on es liberalitzarà el control del trànsit aeri i es triaran nous controladors civils. L'ordre afecta Catalunya, l'aeroport de Sabadell i 12 instal·lacions més a tot l'Estat.

Aena haurà de començar el procediment de selecció d'aquests controladors en el termini d'un mes com a màxim. L'ens públic seguirà prestant els serveis de control en aquests aeroports fins que, després d'una supervisió i d'un informe favorable de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (Aesa), quedi certificat el nou proveïdor.

Aquesta primera fase de liberalització afecta, a més de Sabadell, els aeroports de la Corunya, Alacant, Fuerteventura, Eivissa, Jerez de la Frontera, La Palma (Canàries), Lanzarote, Madrid-Cuatro Vientos, Melilla, Sevilla, València i Vigo.

El ministeri de Foment traurà a concurs la gestió del control aeri en aquests aeroports el 2011 i a partir de 2012, de la resta dels 47 que formen la xarxa, amb l'objectiu de trencar el monopoli d'Aena en la prestació de servei de control aeri.

Més continguts de