Economia 07/12/2010

Sebastián diu que l'impacte de la vaga dels controladors serà "menor" que el del volcà d'Islàndia

Exposa que "a un volcà no se li poden demanar responsabilitats, però a uns controladors, sí"

Miquel Codolar
1 min

MadridEl ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, considera que qualsevol xifra que s'avanci sobre l'impacte que la vaga "salvatge" dels controladors ha tingut sobre el turisme i la imatge d'Espanya és "prematura i precipitada". Tot i això està convençut que l'impacte serà "menor" que el de les cendres del volcà d'Islàndia, que van afectar durant set dies un total d'1,3 milions de passatgers.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ha calculat que l'afectació ha estat molt limitada entre els turistes perquè dels 2,8 milions que arriben durant el mes, la majoria arriben entre el dia 20 i el 30 de desembre. I en el cas dels turistes de l'Estat, ha dit que el 90% no van amb avió. Per altra banda, considera que l'impacte ha estat inferior al turisme rural, urbà i a les estacions d'esquí que a les illes i als destins de costa.

Pel que fa als danys a la imatge de l'Estat, Sebastián espera que no hi hagi cancel·lacions perquè ha dit que s'ha "reconegut internacionalment que hi ha hagut una reacció eficaç i contundent a una vaga salvatge que no es tornarà a repetir". Des del punt de vista de responsabilitats, "a un volcà no se li poden demanar responsabilitats, però a uns controladors, sí", ha exposat. Aquest dijous alguns declararan a la fiscalia.

stats