Economia 19/12/2018

Correus pacta crear 11.200 llocs de treball fixos per evitar la vaga convocada per a Nadal

Els sindicats també pacten millores salarials i desconvoquen la protesta prevista per al 21 i el 26

Laia Forès
1 min
Correus ha desconvocat la vaga per Nadal.

MadridUn acord entre Correus i els sindicats ha permès aquest dimecres desconvocar la vaga prevista per al 21 i 26 de desembre, en ple Nadal, l'època de més activitat d'enviaments postals. L'empresa postal pública s'ha compromès a crear 11.200 llocs de treball fixos i a emprendre una reducció de la temporalitat des del 35% fins al 8% i un augment salarial del 9% des d'ara i fins al 2020.

El pacte, signat per Comissions Obreres, UGT, CSIF i el Sindicat Lliure després de vuit mesos de negociacions, també inclou mesures per reduir l'absentisme laboral. Correus considera que es tracta d'un pla d'estabilització de llocs de treball "sense precedents" a l'operadora pública.

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, s'ha felicitat per l'acord i ha assegurat que no es tractava només de frenar la vaga sinó de "solucionar el problema de dotar d'un conveni la plantilla". Ábalos ha subratllat que l'acord "és un èxit" que beneficia els 53.000 treballadors de Correus. "Suposa dotar-se d'un marc d'estabilitat", ha declarat.

stats