Economia 04/12/2019

El Corte Inglés posa a la venda l'edifici on té la seu central a Barcelona

La companyia ha començat a reubicar els empleats a altres immobles del grup

Elisabet Escriche
3 min
Oficines Centrals del Corte Ingles a Barcelona

BarcelonaLa venda d'actius immobiliaris que El Corte Inglés ha iniciat aquest any continua. Segons ha pogut saber l'ARA, l'últim a sumar-se a la llarga llista és la seu central que el grup té a Barcelona des de la dècada dels 90 i que està ubicada al carrer Bolívia, al districte tecnològic del 22@. Fa uns mesos el grup també va posar a la venda part de la seva històrica seu de Madrid.

L'edifici d'oficines comptava amb gairebé mig miler de treballadors al setembre: uns 220 que depenen directament d'El Corte Inglés i 250 que treballen per a Viajes El Corte Inglés, filial del grup. En els últims dos mesos la companyia ha traslladat a altres centres de la seva propietat un centenar d'empleats de la companyia que treballaven a la seu del Poblenou, entre els quals hi ha els treballadors de postvenda i muntatge de mobles, que han estat reubicats al centre logístic de Montornès del Vallès, o els d'administració de compres, que han anat a un espai al centre comercial de Cornellà de Llobregat.

El gruix de la plantilla que depèn directament del grup El Corte Inglés i que encara espera ser reubicat és el departament d'assessoria jurídica i el de recursos humans. Segons fonts pròximes a l'empresa, una opció seria traslladar-los al local que té a Gran Via amb passeig de Gràcia, però que actualment està ocupat pel Centre d'Estudis Universitaris Ramón Areces (CEURA). Per tant, s'hauria d'esperar que acabés el curs per poder fer el trasllat. També s'està buscant ubicació per a la plantilla de l'agència de viatges, que ocupa tota una planta de l'edifici.

Portaveus de la companyia confirmen que estan buidant l'edifici, però ho atribueixen a raons organitzatives i expliquen que estan buscant un nou emplaçament per al personal de l'agència de viatges. Els mateixos portaveus, però, neguen rotundament que l'edifici estigui en venda.

Tot i així, tres fonts, internes i externes a l'empresa, ho confirmen i apunten que l'empresa ja ha rebut més d'una oferta de compra per a l'immoble que de moment no s'ha materialitzat. Les mateixes fonts asseguren que serà relativament fàcil vendre l'edifici, ja que el districte tecnològic 22@ és una zona molt buscada per les grans companyies.

Aquest interès el corrobora l'estudi elaborat per la consultora Cushman & Wakefield (C&W), que assenyala que el 2014 el districte representava el 20% del mercat d'oficines de Barcelona i actualment ja suposa el 39%. A més, s'espera que la zona rebi 25.000 nous treballadors de les empreses que s'hi estan instal·lant fins al 2022.

Reubicació dels treballadors de Francesc Macià

Aquesta no és l'única venda que ha fet el grup a Barcelona. Al juliol la companyia va anunciar la venda del centre comercial de l'edifici de Francesc Macià per 151 milions d'euros a AM Gestió, el family office de l'empresari Pedro Alonso Agüera, un enginyer català que va ser durant 34 anys president de l'Infun Group, dedicat a la fabricació de components per a automòbils.

La companyia seguirà a l’edifici, en règim de lloguer, fins al desembre del 2020, quan el centre comercial tancarà les portes oficialment, segons van explicar en el seu moment portaveus del grup. Les gairebé 400 persones que hi treballen seran reubicades en diferents establiments. De fet, el grup ja ha començat a fer entrevistes als empleats per decidir el seu pròxim encàrrec.

Després del tancament, el grup de distribució mantindrà a Barcelona els centres de plaça Catalunya, l'avinguda Diagonal, el Portal de l’Àngel i Can Dragó, a més de l'Hipercor de la Meridiana.

stats