El 'low cost' creix un 13% de mitjana cada mes al Prat

Al setembre empreses com Vueling, EasyJet i Ryanair van transportar 1,15 milions de passatgers a Barcelona, el 27,7% del total de l'Estat

El nombre de passatgers que volen amb aerolínies de baix cost no ha parat de créixer a Espanya i, en particular, al Prat. Segons les dades que publica cada mes el ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, el 'low cost' va créixer un 9% a l' aeroport del Prat al setembre, fins a superar la xifra d'1,15 milions de passatgers. Aquesta xifra suposa el 27,7% d'aquest tipus de trànsit de tots els aeroports d'Espanya. Des del gener, però, l'aeroport català acumula el 28,1% dels passatgers de vols barats, amb un increment del 11,6% i amb més de 8,9 milions de viatgers. 

Des de principis d'any, les aerolínies de baix cost no han parat de créixer a l'aeròdrom català, però han anat afluixant el ritme. Els tres primers mesos de l'any, aquests passatgers creixien a un ritme del 20% anual i assolien percentatges superiors al 30% dels viatgers de vols barats de tot l'Estat, una proporció que s'ha anat reduint fins al 27,7% del setembre i amb ritmes de creixement que volten el 10%. De mitjana, però, el 'low cost' ha crescut un 13% mensual al llarg d'aquest 2016.

A tot l'Estat el baix cost ha transportat 31,69 milions de passatgers entre gener i setembre, un 12,6% més que el mateix període del 2015. Al mateix temps, les aerolínies tradicionals han transportat 31,67 milions de passatgers, un creixement del 10,8% i, per tant, els dos tipus de companyies aèries es reparteixen gairebé a parts iguals el trànsit aeri de l'Estat. Al setembre, les 'low cost' van transportar 4,17 milions de viatgers, un 11,7% més que el mateix mes de l'any anterior. 

La condemna de l'aeroport del Prat

Ryanair, EasyJet i Vueling continuen sent les aerolínies que mes viatgers acaparen. Totes tres juntes acumulen el 65,4% del volum de passatgers que genera tot el 'low cost' i el 32,5% del total del trànsit aeri espanyol.

Britànics i italians són els viatgers que més arriben a Espanya mitjançant aerolínies de baix cost. El Regne Unit va suposar el 36,8% dels passatgers 'low cost', amb un increment del 14%. Els italians, per la seva banda, van suposar l'11,8%, seguits dels alemanys.  

Al setembre, Catalunya i Balears van ser els destins amb més arribades internacionals, amb un 27,7% del total. Concretament, Catalunya va ser la més afavorida, amb 44.000 arribades internacionals en vols 'low cost'. Cal recordar que precisament ha estat una aerolínia de baix cost la que ha impulsat dues rutes directes entre Barcelona i la costa oest dels Estats Units, uns destins que l'aeroport català tindrà per primer cop a la història a partir del 5 de juny de l'any que ve amb Norwegian Airlines. 

Més continguts de