Economia 10/05/2018

Els creadors de Wallapop llancen un nou assistent mèdic pel mòbil

Paula Solanas
2 min
Els creadors de Wallapop llancen un nou assistent mèdic pel mòbil

La medicina és l’últim negoci on els fundadors del venture builder Antai i dos dels creadors de la plataforma de compravenda de segona mà Wallapop, Miguel Vicente i Gerard Olivé, han posat l’ull. L’assistent mèdic al mòbil Elma Care ha aconseguit un milió d’euros per engegar operacions, segons ha pogut saber l’ARA. El finançament ha arribat a través d’Antai i els socis fundadors de la companyia. L’aplicació, disponible per a iOS i Android, funciona a través d’un xat amb intel·ligència artificial que fa un primer diagnòstic del pacient mitjançant una sèrie de preguntes bàsiques sobre els símptomes. A continuació, la plataforma dona la possibilitat de xatejar o fer una videotrucada amb un dels seus metges especialistes, sense la necessitat de fer-ho de manera presencial.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

“Milions de persones fan servir Google per fer cerques a internet relacionades amb la salut, i això és preocupant”, apunta el conseller delegat d’Elma Care, Miguel Ángel Antón. L’empresari recorda que només el 40% d’aquests resultats provenen de fonts fiables i assegura que cal una solució “flexible i eficient” per evitar que els pacients caiguin en l’automedicació. La companyia vol oferir aquesta resposta a través de la medicina privada i ofereix el servei a canvi d’una subscripció a partir de 5,9 euros al mes. En aquest sentit, el producte es dirigeix tant a consumidors finals com a empreses que incorporin l’aplicació en els seus plans de salut per a la plantilla. “Cada vegada són més les empreses que se sumen al canvi digital i busquen solucionsque millorin la qualitat de vida”, explica el director d’operacions i cofundador d’Elma Care, Albert Malagarriga.

Per donar empenta al producte, l’aplicació també recorre al col·lapse que viuen els hospitals i estima que el 70% de les visites a pacients es podrien solucionar de manera no presencial. Així doncs, l’empresa assegura que una persona triga de mitjana entre una i tres setmanes a aconseguir cita amb un especialista i que el 60% dels pacients han deixat d’anar al metge algun cop per falta de temps.

Emprenedors en sèrie

Abans de fundar Elma Care, Antón va crear l’empresa de menjar a domicili Baguise, que va acabar venent a la francesa Resto-In. D’altra banda, Malagarriga ha sigut director de producte en diferents companyies de l’acceleradora de negocis digitals alemanya Rocket Internet.

stats