Economia 11/06/2013

El Banc d'Espanya diu que a l'octubre es decidirà si s'allarga el rescat bancari

El governador Linde aposta per vendre al més aviat possible CatalunyaCaixa

Reuters
1 min

Mont-realEl govern espanyol podria decidir a l'octubre si sol·licita una extensió d'un any del mecanisme de rescat d'Europa per als seus bancs, segons va dir al Canadà el governador del Banc d'Espanya, Luís María Linde, la matinada del dilluns −hora catalana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Davant preguntes dels periodistes a la conferència econòmica de Mont-real sobre l'extensió del mecanisme de rescat, Linde va dir que en "això ha de prendre el govern [espanyol] una decisió i suposo que es prendrà a l'octubre". No obstant això no va voler opinar sobre el tema i va assegurar que "això està obert".

El governador del Banc d'Espanya també va dir que per al govern és important vendre ràpidament les dues entitats nacionalitzades, CatalunyaCaixa i Novagalicia, ja que amb el temps es tornen menys atractives. Tot i així, va subratllar que els dos grups s'han de "vendre, però s'han de vendre bé, no s'han de vendre malament".

Respecte a Bankia, l'altra entitat nacionalitzada, va assegurar que aquest és un banc més gran i, per tant, cal preparar millor les coses abans de vendre'l. "L'Estat espanyol no té cap intenció de quedar-se els bancs, no vol tenir els bancs públics", va dir.

L'executiu de Mariano Rajoy té fins a finals del 2013 per aprofitar fins a 100.000 milions d'euros del rescat europeu per als seus bancs. Fins ara només ha utilitzat 41.000 milions d'euros de la línia de crèdit d'emergència, però una extensió suposaria un alleujament extra en cas que sorgissin més necessitats de capital.

stats