Economia 30/04/2013

De Guindos sobre la pensió de 88 milions de Sáenz: "Demano moderació"

L'exconseller delegat del Santander marxarà del banc amb una indemnització d'or. "En les circumstàncies actuals, la moderació i l'austeritat són valors que tots hem de posar sobre la taula", diu el ministre

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha manifestat aquest dimarts el seu "respecte" a la renúncia d'Alfredo Sáenz com a conseller delegat del Banco Santander, però ha insinuat que no veu amb bons ulls que plegui amb una pensió de 88 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"En les circumstàncies actuals, la moderació i l'austeritat són valors que tots hem de posar sobre la taula", ha afirmat el titular econòmic en una entrevista a Onda Cero, abans de recordar que el govern espanyol ha limitat les pensions en les entitats nacionalitzades i ha "demanat moltíssima moderació" a la resta del sector.

Sáenz va ser condemnat pel Tribunal Suprem (TS) el 2009 per acusació falsa, però el govern de José Luis Rodríguez Zapatero el va indultar. Ara, el Banc d'Espanya estava decidint si podia continuar o no al seu càrrec. Per fer-ho, el supervisor havia de decidir a favor de l'honorabilitat de Sáenz, gràcies a la nova normativa que va aprovar el govern de Mariano Rajoy i que atorgava al supervisor el paper d'àrbitre de l'honorabilitat.

stats