Economia 15/01/2016

Damm entra en la competició per comprar les marques històriques Peroni i Grolsch

El grup català competeix amb el japonès Asahi Group per adquirir les dues filials del grup SABMiller, en venda després de la macrofusió amb ABInbev

Júlia Manresa
1 min
L'antiga fàbrica barcelonina de Damm del carrer de Rosselló va donar pas a les actuals instal·lacions productives del Prat.

BarcelonaLa cervesera catalana Damm estaria interessada a adquirir les dues marques de cervesa Peroni i Grolsch, que la cervesera britànica SABMiller ha de vendre com a part de l'acord de fusió amb ABInbev. Segons publica l'agència de notícies Reuters, Damm hauria presentat oferta per aquestes dues marques juntament amb el grup japonès Asahi Group Holdings.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per aconseguir-ho, Damm podria buscar aliar-se amb el fons KKR per sumar els 3.000 milions d'euros que les fonts citades per Reuters afirmen que el grup català estaria disposat a pagar. Tot i això, aquesta agència afirma que diversos fonts d'inversió han valorat els actius en uns 2.000 milions d'euros. Aquesta valoració equivaldria a entre 14 i 15 vegades els ingressos abans d'impostos, que oscil·larien entre els 180 i els 200 milions d'euros.

La gran fusió cervesera esquiva EspanyaDamm, que factura uns 1.000 milions d'euros, no ha confirmat l'operació, ni tampoc ho han fet cap de les altres marques implicades. Si es confirmés, però, aquesta adquisició suposaria un pas més en la nova estratègia d'internacionalització del grup presidit per Demetrio Carceller, després d'haver obert una fàbrica a Portugal i una filial als Estats Units.

En el cas de la firma japonesa Asahi, es tracta de la cervesera més gran del país, amb un 38% de la quota de mercat i coneguda principalment per la cervesa Super Dry.

stats