Economia 05/05/2015

De Guindos creu que Espanya creixerà per sobre del 3% aquest 2015: "Ens quedarem curts en les previsions"

El ministre d'Economia nega que l'augment del PIB es basi en el consum o la construcció: "Qui vulgui veure ara una bombolla immobiliària s'equivoca"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridNomés han passat cinc dies des de la presentació del programa d'estabilitat, l'actualització del quadre macroeconòmic d'Espanya durant el període 2015-2018, però el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ja ha anunciat un creixement del PIB major del que preveu el govern de Mariano Rajoy. Des de la comissió d'Economia del Congrés, on ha comparegut aquest dimarts, De Guindos ha assenyalat que l'economia espanyola "fins i tot pot créixer per damunt del 3% aquest any".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ha valorat així la revisió a l'alça de les previsions de la Comissió Europea per a l'Estat, en què augmenta fins a cinc dècimes l'increment del PIB fins a un 2,8% per a aquest 2015, creixent així "el doble" que les grans economies de l'eurozona. Per a De Guindos, no hi ha dubte que la depreciació de l'euro, la caiguda del preu del petroli i les mesures del Banc Central Europeu (BCE) han ajudat l'economia espanyola, però també a la resta de països europeus. "L'element diferencial és que el país on més s'eleven les projeccions de la Comissió Europea és a Espanya. Amb els mateixos canvis creixerà el doble i l'any que ve més d'un punt", ha puntualitzat De Guindos. "I a més, crec que ens quedarem curts, però és una opinió personal", ha puntualitzat.

stats