Economia 30/03/2015

De Guindos admet que "la 'troica' podria haver estat molt més sensible" amb Grècia

El ministre d'Economia diu que ningú vol una sortida de l'euro de Grècia, però adverteix que "hi ha regles comunes que cal respectar amb una intel·ligent flexibilitat"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, durant la conferència al Foro Cinco Días, a l'hotel Intercontinental de Madrid. EFE

MadridNingú a Europa contempla que Grècia surti de l'euro. Així de contundent s'ha mostrat aquest dilluns el ministre d'Economia, Luis de Guindos, en un esmorzar informatiu organitzat pel Foro Cinco Días a Madrid. De Guindos, però, ha admès que "la 'troica' podria haver actuat, sense cap mena de dubte, amb més sensibilitat política" amb el país hel·lè. El ministre d'Economia ha anunciat que el govern d'Alexis Tsipras ja ha remès al trident de la Comissió Europa, el Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc central Europeu (BCE) el llistat de reformes que li exigien i que confia que les reformes siguin suficients per respondre a les exigències de l'Eurogup. "No està sobre la taula la sortida de Grècia de l'euro, però hi ha unes regles comunes que cal respectar amb una intel·ligent flexibilitat", ha afegit De Guindos.

Per al ministre d'Economia, la prioritat de Grècia ha de ser pagar el deute, però també tornar a créixer, ja que durant la crisi ha perdut fins a un 25% del PIB enfront del 7% de l'economia espanyola. Ha advertit que durant l'últim any el país havia fet passos positius que ara s'estan perdent amb les polítiques de Syriza. "Fa la sensació que volem imposar-nos per qüestions ideològiques, però això no té sentit. El que volem és que tornin el creixement i els llocs de treball", ha afegit, perquè la sortida de Grècia de l'euro "seria un fracàs per a tothom".

stats