Economia 13/06/2014

El dèficit comercial augmenta un 52% fins a l'abril i puja a 8.649 milions d'euros

Les exportacions continuen en màxims històrics i augmenten l'1,4%

Europa Press
1 min
Moltes mercaderies de les pimes van a la zona euro.

MadridEl dèficit comercial va arribar als 8.649 milions d'euros en els primers quatre mesos d'enguany, el que suposa un creixement del 52% respecte al mateix període d'un any abans, segons ha informat aquest divendres el Ministeri d'Economia i Competitivitat. Aquesta xifra es produeix tot i que les exportacions van augmentar l'1,4% fins arribar a 78.037 milions d'euros, un nou màxim històric des de que hi ha registres (1971).

En termes reals, la variació va ser encara superior, d'un 1,7%, al caure un 0,3% els preus de les exportacions mesurats pels ïndex de Valors Unitaris (IVUs). El ritme d'avanç de les vendes d'Espanya a l'exterior va superar en el període les xifres de les exportacions franceses (-2,4%) i les del Regne Unit (-9,6%), però estaven per sota de les alemanyes (2,3%). Fora de la Unió Europea, les exportacions d'Estats Units van créixer un 2,8% mentre que les de Japó van continuar augmentant, del 6,2%.

De la seva banda, es importacions van augmentar un 4,9% fins a l'abril i van sumar 86.686 milions d'euros. En termes reals, l'augment va ser del 8,8%, després de caure els preus un 3,6% respecte a l'abril de 2013. Segons el Ministeri l'augment de les importacions por estar impulsat per la millora de la demanda interna, bàsicament per la recuperació de la inversió en bens d'equip i del consum a les llars.

stats