Finances personals
Economia 09/07/2021

Deixar el gos quan marxem de vacances: preus semblants en aplicacions i residències canines

Els preus ronden els 20 euros per nit en la majoria de plataformes online i hotels per a mascotes

3 min

BarcelonaCom saben la majoria de famílies amb gossos, la planificació de les vacances es complica si es té una mascota a casa. Les opcions són diverses, des d'endur-se'l de viatge fins a deixar-lo amb algú o buscar alternatives en cas que les altres dues no siguin possibles. Això suposa un cost afegit, però cada vegada hi ha més maneres de trobar-hi una solució i a un preu raonable.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per començar, cal destacar que l'opció de viatjar amb animals de companyia, sobretot gossos, és cada vegada més viable, com a mínim dins d'Europa. El nombre de càmpings, hotels i apartaments turístics que ofereixen opcions per a clients amb gossos o que directament n'accepten sense cap inconvenient la presència ha crescut molt els últims anys. Si s'hi afegeix que viatjar arreu d'Europa per carretera és relativament senzill, tot plegat permet carregar el gos al cotxe i que sigui un passatger més. En cas que es vulgui agafar l'avió, la situació es complica perquè l'animal no pot viatjar a la cabina.

En cas que, per la raó que sigui, el gos no pugui viatjar, hi ha altres opcions. La més senzilla i barata és trobar algun familiar o amic que el cuidi durant els dies que serem fora, ja sigui perquè se l'endú a casa seva o perquè va cada dia a casa nostra a cuidar-lo, donar-li menjar i, si cal, treure'l a passejar. Si no tenim cap conegut que ens pugui fer aquest favor, aleshores és quan entren en joc dues alternatives: les residències canines i les aplicacions de cuidadors de mascotes.

A nivell de preus, les diferències són molt petites: en la majoria de casos el cost oscil·la entre els 15 i els 25 euros per nit, tot i que sempre es poden trobar opcions més barates i algunes de més cares.

Residències canines

La residència canina és bàsicament un hotel per a gossos i n'hi ha per tot Catalunya. Les més petites i barates acostumen a tenir simplement un espai petit per a cada mascota, mentre que les més grans tenen espais molt més amplis perquè els gossos interactuïn entre ells. En algun cas fins i tot tenen piscines, sobretot en municipis on fa molta calor.

El principal avantatge d'aquests establiments és que estan gestionats per professionals, tenen veterinari i es pot tenir la certesa gairebé total que quan tornem la mascota es trobarà perfectament. El desavantatge és que no estarà cuidat al nivell que ofereix un cuidador que es dedica només al nostre gos, perquè compartirà l'espai amb molts altres animals.

La tarifa plana de Holidog

Ja fa uns quants anys que les aplicacions de cuidadors de gossos han proliferat a Catalunya. Es tracta de plataformes que permeten que les persones que necessiten deixar el gos unes hores o uns dies trobin persones disposades a cuidar-los. El principi és, doncs, bastant semblant al d'Airbnb amb els pisos o Blablacar amb el cotxe compartit, però amb animals: el cuidador s'emporta el gos a casa seva. En aquest cas, les quatre més utilitzades són Rover, Gudog, PetBacker i Holidog. Totes ofereixen també altres serveis, com passejades de gossos, guarderia –cuidar el gos durant un dia– o, com és el cas de PetBacker, perruqueria canina.

Les quatre aplis ofereixen serveis bastant semblants. Per començar, cada cuidador té un perfil i unes valoracions d'altres amos de gossos, per la qual cosa es pot saber quin nivell de satisfacció ha deixat entre els usuaris de l'aplicació, a més de saber informació bàsica, com per exemple on viu. Les plataformes també permeten que els cuidadors i els amos dels gossos acordin les condicions exactes. Per exemple, es pot pactar que el cuidador enviï fotos o vídeos del gos regularment. En tots els casos, a més, el pagament inclou una assegurança veterinària per cobrir qualsevol problema que pugui tenir la mascota durant l'estada.

Ara bé, Holidog destaca per ser l'única que ofereix una tarifa plana per als clients, de 57 euros per tres mesos, 72 euros per mig any i 108 euros per un any, que permeten trobar cuidadors tantes vegades com es vulgui durant el període de temps escollit. La tarifa surt clarament a compte per a les persones que tenen un gos i han de viatjar sovint, però per a unes vacances l'any val la pena fer càlculs abans de contractar-la.

Aquesta és la principal diferència amb la resta d'aplicacions, en les quals cada cuidador decideix el preu, però en la majoria de casos és equiparable al de les residències canines: al voltant dels 20 euros per nit, depenent de la zona, l'època de l'any –en períodes com Nadal i l'agost acostumen a pujar perquè hi ha més demanda– i la persona.

El principal avantatge de les aplicacions és que, en la gran majoria de casos, els mateixos cuidadors són amants dels animals, tot i que sempre es corre el risc de no conèixer la persona i saber si els seus estàndards per cuidar una mascota són iguals que els nostres.

stats