MOTOCICLETES
Economia 13/07/2011

Derbi frena el tancament i es queda a Catalunya un any més com a mínim

La multinacional Piaggio es dóna 12 mesos per trobar una solució de futur per a Martorelles, ja sigui venent-la a algun grup industrial com ara Doga, o bé estudiant altres alternatives

Redacció
1 min

BarcelonaPiaggio ha decidit retirar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectava els 200 treballadors de Derbi i donar-se un any per buscar una solució que asseguri el futur de la fàbrica catalana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han explicat a l'ARA fonts properes al procés, les alternatives passen per tancar un acord amb Doga, fabricant de peces del sector de les dues rodes, però tampoc tanca la porta a altres negociacions, i fins i tot a seguir funcionant en mans del mateix grup Piaggio.

La solució pactada amb el comitè d'empresa, i ratificada aquest migdia per la plantilla de Derbi, passa per un pla de 25 prejubilacions i també per obrir un pla de baixes incentivades a què es vulguin acollir els treballadors fixos discontinus de la fàbrica.

La fàbrica de motocicletes de Derbi té garantida activitat fins a finals de juliol del 2012, la qual cosa no vol dir que la solució per garantir els llocs de treball a llarg termini pugui arribar abans.

Les converses iniciades amb el grup industrial Doga, amb seu a Abrera, continuen amb la mediació del departament d'Empresa i Ocupació, però això no tanca la porta a fer que es contacti amb altres interessats en les instal·lacions de Martorelles.

Els sindicats fins i tot confien que aquest any serveixi per convèncer el grup italià de la conveniència de deixar Derbi a Catalunya, ja que defensen que no hi ha ni un sol motiu (ni econòmic ni productiu) que justifiqui el trasllat a Itàlia, on la planta d'Aprilia travessa greus problemes de viabilitat.

stats