Economia 30/05/2017

La direcció de Codorníu i els sindicats redueixen a 71 els afectats per l'ERO

La plantilla ha de ratificar demà el principi d'acord

Ara
2 min
El grup Codorníu Raventós ha anunciat l'ERO a través d'un comunicat

BarcelonaLa direcció i els comitès d'empresa del grup Codorníu van tancar un principi d'acord aquest dilluns a la nit per minimitzar els efectes de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que haurà de ser ratificat aquest dimecres en assemblea pels empleats de tots els centres afectats, segons han informat fonts del comitè d'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els sindicats i la direcció de l'empresa han pactat que l'ERO afecti 71 treballadors, dels 93 inicials, fet que ha permès al comitè desconvocar la vaga prevista per a aquest dimecres. Segons el president del comitè d'empresa, Antonio Cruces (CCOO), dels 71 treballadors afectats per l'ERO, 48 seran prejubilacions i 23 extincions. Les indemnitzacions per acomiadament acordades seran de 35 dies per any treballat, amb un màxim de 26 mensualitats, un marge més ampli del que l'empresa havia ofert en un principi.

Pel que fa a les prejubilacions, l'acord preveu que a partir dels 56 anys els treballadors es jubilaran amb el 70% del sou i cotitzacions fins als 61 anys; amb 57 i 58 anys, rebran el 75% i el 80% del sou, respectivament, i l'empresa cotitzarà per ells fins als 62 anys, i els treballadors amb 59 i 60 anys rebran el 85% i el 90% del sou i l'empresa cotitzarà fins als 63 anys.

El principi d'acord s'ha tancat després d'una maratoniana reunió a la seu de la direcció general de Relacions Laborals de la Generalitat, al carrer Sepúlveda de Barcelona. Demà els treballadors de la companyia estan convocats a l'assemblea per votar si accepten o no el pacte. Els representants dels treballadors consideren que, dins la situació que suposa un ERO, l'acord és "acceptable".

A final d'abril, el grup català va anunciar que deixava definitivament la producció de vi i cava per a tercers en mercats europeus. Abandonar la marca blanca suposa, segons la companyia, haver de retallar plantilla a Espanya en gairebé un centenar de persones.

Un cop s'ha arribat a aquest preacord, els comitès del grup han decidit desconvocar la vaga, que estava prevista per al mateix dimecres, segons han informat fonts sindicals. Els comitès de Codorníu van convocar dues jornades de vaga, la primera per al dia 25, que es va suspendre per seguir negociant amb l'empresa, i la segona per a aquest dimecres, que ha quedat suspesa per aquest principi d'acord.

stats