Economia 03/07/2019

Desconvocada la vaga dels vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat

Les protestes, previstes a partir del 12 de juliol, queden suspeses per motius legals

Ara
1 min
Aglomeracions a l'aeroport del Prat.

BarcelonaEl comitè d'empresa de Trablisa, concessionària dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat, ha decidit aquest dimecres desconvocar les vagues parcials previstes a partir del 12 de juliol. Després de reunir-se amb el departament de Treball, el comitè ha suspès la vaga perquè el motiu de les protestes està judicialitzat i podrien cometre una il·legalitat. La vaga preveia fins a sis aturades d'una hora i mitja cada divendres, diumenge i dilluns a partir del 12 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El comitè s'ha reunit aquest matí amb el departament de Treball de la Generalitat, que els ha advertit que podrien incórrer en una il·legalitat si seguien endavant amb les protestes. El principal problema és que el motiu de la convocatòria, un increment salarial de 150 com a plus de productivitat, està denunciat com a conflicte col·lectiu davant l'Audiència Nacional, fet que invalida la vaga.

"Hem preferit retirar la convocatòria de vaga i estudiarem si podem portar a terme un altre tipus de protestes o una altra vaga per altres motius", ha explicat Fidel Gómez, membre del comitè de vaga de Trablisa. Els treballadors exigeixen que els 500 vigilants dels controls del Prat percebin un plus de productivitat, com el reben els seus companys d'empresa a l'aeroport de Mallorca. A més, el comitè demana a la direcció de l'empresa que faci les revisions mèdiques a les quals es van comprometre el juny de 2018, quan va formalitzar la concessió del servei.

Les negociacions entre el comitè i Trablisa ara mateix estan sense acord, malgrat la celebració d'una mediació aquest dimecres. Els treballadors es reuniran en assemblea dilluns que ve per decidir si convoquen noves aturades.

stats