Economia 13/03/2015

Destitueixen la cúpula de BPA i nomenen tres administradors

M.t.
1 min
El cap de govern, Antoni Martí, ahir a Brussel·les.

Andorra La VellaL’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) va fer ahir un pas més per fer front a la crisi oberta a Banca Privada d’Andorra destituint-ne el consell d’administració, encapçalat pels germans Ramon i Higini Cierco i pel conseller delegat Joan Pau Miquel, així com tres membres més de la direcció general. L’òrgan regulador, que no ha explicat els motius que l’han portat a prendre la decisió, ha nomenat tres administradors provisionals mancomunats i ha deixat sense efecte la mesura d’intervenció del banc presa dimarts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La decisió la va anunciar el cap de govern en funcions, Toni Martí, després de la reunió que va mantenir a Brussel·les amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, que tenia per objectiu avançar en les negociacions per assolir un acord d’associació amb la Unió Europea.

Els tres administradors nomenats per l’entitat són Carles Salvadó, Santiago Guillén i Joan Quera, que ahir mateix van prendre el control efectiu de la gestió administrativa i operativa de BPA amb l’objectiu, de nou, de preservar l’estabilitat de l’entitat i la seva operativa. Dos dels administradors provenen de MoraBanc: Santiago Guillén, que va ser fins dimecres director financer de l’entitat, i Joan Quera, que també va deixar el seu càrrec de conseller. Per la seva banda, Carles Salvadó va ser director general de l’INAF fins al 2012.

Pel que fa a les filials de BPA, el Banc d’Espanya ja ha designat el nou consell d’administració de Banco Madrid després de la seva dimissió en bloc de dimecres a la nit, i ha deixat sense efecte la seva intervenció, mentre que Panamà també ha intervingut l’entitat propietat de BPA en aquest país.

stats