Economia 18/05/2016

El deute espanyol arriba al 101% del PIB per primer cop en un segle

Les administracions públiques acumulen 1,095 bilions de deute, segons les darreres dades del Banc d'Espanya

Ara
1 min
La seu del Banc d'Espanya a Madrid

BarcelonaEl deute de les administracions públiques a Espanya bat un nou rècord i es dispara al 101% del Producte Interior Brut (PIB), una dada crítica que no es veia des del 1909. El deute va repuntar al març en més de 14.000 milions d'euros i va situar la xifra total en 1,095 bilions d'euros, segons les dades publicades pel Banc d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La ràtio de deute està calculat partint del creixement en volum del PIB publicat per l'INE el passat 25 de febre, que situa PIB en l'1,081 bilions. L'objectiu de deute del govern espanyol per a tot l'any s'havia situat en el 99,1% així que ja s'ha superat aquest màxim recollit en el programa d'estabilitat enviat a Brussel·les.

Al març, el deute públic va augmentar un 4% en termes interanuals i és, en termes absoluts, és el major repunt des del maig del 2014.

L'espiral de creixement del deute ha estat una constant des que va esclatar la crisi el 2008. Només l'any passat va començar a caure en percentatge de PIB. El govern espanyol té previst que la xifra total comenci a reduir-se a partir d'aquest any, fins al 99,1%, i que el vinent se situï en el 96%.

stats