Economia 26/03/2013

Quin és el deute públic espanyol? Un comptador ho calcula en temps real

Un catedràtic de la Universitat de la Corunya ha creat un marcador virtual que calcula segon a segon el deute públic per càpita

Ara
1 min

BarcelonaQuin és el deute públic espanyol? A l'economista i professor de la Universitat de la Corunya, Diego Varela, se li ha acudit crear un comptador virtual, que es pot consultar a la seva web, on s'indica de forma actualitzada l'evolució del deute públic de l'Estat. A les 9 del matí d'aquest dimarts el deute acumulat era de 869.479 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per fer-ho més entenedor, Varela ha inclòs un altre comptador amb la quantitat de deute que toca a cada ciutadà. Espanya té una població de 46.095.100 persones i i surt a quasi 19.000 euros per persona, que equival a 50.000 euros per família. Les dades en que es basa el rellotge són les de l'Eurostat del 30 de setembre del 2012 i la població de l'INE a 1 d'octubre de 2012.

La web espolimetre.cat. també permet consultar, en aquest cas, el dèficit fiscal català amb Espanya, des del 1986 o, si es prefereix, l'augment del dèficit des del moment en el qual s'entra a la pàgina.

stats