Economia 06/10/2016

Diagonal Mar recorda que ja té l'autorització per convertir els cines en botigues

Després que l'Ajuntament s'hagi oposat al projecte, la promotora del centre comercial remarca que no és una ampliació de superfície, sinó una substitució d'ús

Júlia Manresa
2 min
El centre comercial Diagonal Mar

BarcelonaDiagonal Mar recorda que, per ara, té les de guanyar per tirar endavant la substitució dels cinemes per més botigues al centre comercial del Poblenou. Després que l'Ajuntament de Barcelona hagi anunciat la seva determinació d'aturar la redistribució, la promotora ha volgut recordar en un comunicat que aquest canvi queda aprovat a la llicència que li va atorgar el govern de la Generalitat el novembre del 2015.

"La reforma que planteja Diagonal Mar és només una redistribució interna dels espais ja existents al centre comercial, en què se substitueix una part de la superfície dedicada fins ara a l'oci i a la restauració per superfície comercial", recull la companyia en un comunicat.

De fet, el mateix Ajuntament reconeix que té poques opcions d'aturar el canvi perquè és un tràmit que ja queda inclòs a la llicència comercial que Diagonal Mar té atorgada per part del departament de Comerç de la Generalitat des del novembre del 2015. Per la seva banda, la Generalitat recorda que en el seu cas el que va aprovar l'any passat és un canvi que, com que és un acte reglat, es tramita automàticament si s'adiu a la normativa urbanística municipal, com va ser el cas.

Després que els comerciants mostressin el seu rebuig en bloc al projecte, l'Ajuntament d'Ada Colau va anunciar la seva determinació per aturar-lo i el primer pas va ser votar-hi en contra aquest dijous al ple del districte de Sant Martí.

L'Ajuntament de Barcelona aclareix que quan va rebre la primera proposta per a la reorganització del sostre total del complex, va remetre un informe on els instava a fer diverses modificacions. Tot i això, una setmana més tard la Generalitat va emetre un informe "favorable a la sol·licitud i previ a la llicència definitiva d'obres". Per això, ara l'Ajuntament estava obligat a tirar endavant el tràmit.

Ara, mentre l'Ajuntament espera un informe dels serveis jurídics que reforci el seu posicionament contra l'ampliació comercial, Diagonal Mar insisteix que aquesta redistribució no preveu la desaparició dels cines de Diagonal Mar, sinó només una reducció.

stats