Economia 30/04/2016

Delphi i els sindicats pacten les indemnitzacions per acomiadar tota la plantilla

L'empresa cedeix els actius als treballadors perquè continuïn negociant amb les empreses interessades a reindustrialitzar la planta

E. F.
2 min
Entrada a la factoria de Delphi, que cessarà l'activitat.

BarcelonaEls sindicats i la direcció de Delphi a Sant Cugat han tancat un acord per cessar l'activitat a la factoria i acomiadar tota la plantilla, formada per 540 persones. L'acord ha de ser ratificat per la plantilla en una votació dimarts que ve.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les condicions del preacord preveuen una indemnització de 65 dies per any treballat amb un topall de 42 mensualitats, i una paga lineal de 12 euros per cada empleat acomiadat, així com prejubilacions per als treballadors de 56 anys o més, i el pagament del conveni amb la Seguretat Social per als que compleixin 55 anys durant el 2016; a més d'un pla de recol·locacions que es posarà en marxa immediatament.

El preacord s'ha tancat en finalitzar el termini de 30 dies per negociar les condicions de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) sense haver aconseguit tancar cap acord sobre el pla de reindustrialització que s'estava negociant amb diverses empreses i inversors. La negociació no s'ha tancat, segons fonts sindicals, per l'absència de compromisos i garanties suficients amb l'ocupació.

La reindustrialització, en mans dels empleats

El preacord entre direcció i sindicats preveu que els actius industrials de Delphi a Sant Cugat es posin a disposició dels treballadors, que continuaran a partir d'ara les negociacions amb el 'pool' d'empreses liderades per J. Juan i Gutmar, que s'han interessat per implantar-se a la nau de Delphi, tal com va avançar l'ARA el 7 d'abril.

L'oferta és conjunta de quatre companyies, que són, a més de J. Juan i Gutmar, dues enginyeries (Guilera i ISEE). De moment, no s'ha arribat a un acord perquè els sindicats volen garanties més fermes sobre el nombre de contractacions que es comprometen a fer entre la plantilla de Delphi que es queda a l'atur.

La intenció que han posat damunt la taula els inversors és recol·locar uns 208 empleats de Delphi dels 540 que formen la plantilla. Falta definir en quin horitzó de temps i quines compensacions rebrien els afectats si el projecte no reeixís o no s'assolissin els objectius de contractació, expliquen fonts pròximes a l'operació.

stats