Economia 30/06/2015

Els directius d'Uber detinguts a París aniran a judici el setembre

Els responsables de la companyia nord-americana a França i Europa occidental estan acusats de gestionar un "servei de taxi il·legal"

Reuters
1 min
Alguns manifestants han tombat cotxes i han cremat pneumàtics. CHARLES PLATIAU/REUTERS

ParísEls dos directius de la companyia nord-americana Uber detinguts aquest dilluns a París aniran a judici el proper 30 de setembre, segons han anunciat aquest dimarts les autoritats franceses.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Thibaud Simphal, el director general d'Uber a França, i Pierre-Dimitri Gore-Coty, el màxim responsable per Europa occidental, han passat la nit sota custòdia judicial i aniran a judici a finals de setembre acusats de gestionar el que el govern francès anomena "un servei de taxi il·legal".

Els executius d'Uber seran jutjats acusats de dur a terme activitats comercials fraudulentes i de ser còmplices en una operació il·legal de servei de taxi per posar els mitjans perquè els conductors puguin operar i promoure'n la seva activitat, segons el fiscal de París, Francois Molins. L'acusació inclou el fet d'utilitzar i mantenir també dades personals sense l'autorització del comitè de vigilància per a la privacitat de dades de França.

La companyia encara no s'ha pronunciat oficialment al respecte, tot i que la setmana passada un portaveu va afirmar que la llei que empara aquesta acusació és parcialment "inconstitucional".

La investigació se centra en el servei que ofereix UberPop, que permet que passatgers contractin conductors no professionals a través del mòbil. Les autoritats franceses van prohibir el servei per competència deslleial i en considerar-ho un servei de transport. La companyia, en canvi, es defensa afirmant que es tracta d'un servei d'informació i no d'una companyia de transport.

stats