Mercat de fitxatges
Economia Directius 09/03/2023

Indra torna a remoure la seva cúpula directiva i altres moviments corporatius

Hipra fitxa el conseller delegat de Sherpa Capital i Sanofi estrena directora general

3 min
Indra acorda un ERO que afectarà 1.750 treballadors

BarcelonaLes últimes dues setmanes han quedat eclipsades, en termes d'informació empresarial, per les notícies de Ferrovial i la fuga als Països Baixos. Amb tot, els darrers dies ens deixen alguns moviments destacats. Indra, per exemple, torna a remoure la seva cúpula, ara prescindint del seu conseller delegat. Aquest moviment se suma a l'allau de canvis a l'empresa des de mitjans de l'any passat, cosa que va acabar implicant que la CNMV obrís una investigació. I amb raó, si es té en consideració que l'Estat n'és el màxim accionista. A més, el gegant del delivery nomena un nou director general, Hipra fitxa el conseller delegat de Sherpa Capital i Sanofi estrena directora general.

Indra acorda la sortida del seu conseller delegat, Ignacio Mataix, i busca un substitut

Indra, l'empresa de consultoria i tecnologia espanyola participada per l'Estat a través de la SEPI com a màxim accionista (25%), va decidir a principis de setmana prescindir del seu actual conseller delegat, Ignacio Mataix. Segons explica el comunicat a la CNMV, "el Consell d'Administració de la Societat ha aprovat per unanimitat iniciar, de comú acord amb l'actual conseller delegat, Ignacio Mataix Entero, un procés de successió en el càrrec vinculat a la definició del proper pla estratègic". De moment, Mataix continuarà al càrrec en funcions fins que es trobi un nou substitut, i després continuarà lligat a la companyia en qualitat d'assessor estratègic. L'empresa, presidida per Marc Murtra, ja va patir canvis al mes de juny de cinc dels vuit consellers independents amb l'objectiu de renovar la cúpula.

Íñigo Barea, nou director general de Just Eat

La plataforma de delivery Just Eat ha nomenat Íñigo Barea primer executiu al país, en substitució de Patrik Bergareche, que passarà a assumir responsabilitats internacionals amb el càrrec de vicepresident de la regió sud d'Europa, Nova Zelanda i Austràlia, passant a formar part del comitè executiu global de la companyia. Barea es va incorporar a Just Eat a principis del 2020, i actualment era responsable d'operacions de repartiment al país. És enginyer aeronàutic per la Universitat Politècnica de Madrid i màster per l'Iese, i abans d'entrar a Just Eat va treballar a empreses com Airbus, McKinsey i Kearney.

Hipra fitxa Alfredo Bru com a conseller independent i remodela el consell

El laboratori gironí Hipra ha fet canvis al seu consell d'administració. D'una banda, ha fitxat com a conseller independent Alfredo Bru, conseller delegat de la firma de capital risc Sherpa Capital. Alhora, també ha incorporat al consell Elia Torroella, vicepresidenta executiva de l'àrea R+D d'Hipra. La companyia és coneguda per haver desenvolupat la primera vacuna catalana contra el covid.

RocaJunyent incorpora Oriol Valentí com a nou soci a Barcelona

El bufet d'advocats RocaJunyent ha incorporat Oriol Valentí com a nou soci del departament de dret processal a Barcelona per impulsar el creixement dels serveis d'arbitratge nacional i internacional i mediació. Valentí és graduat en dret i ADE per la UPF, i ha exercit com a advocat de resolució de conflictes a Cuatrecasas i a WilmerHale. El nou soci també és professor de resolució alternativa de conflictes a la UPF i d'arbitratge internacional a ISDE.

Sanofi nomena Raquel Tapia nova directora general

La companyia farmacèutica Sanofi ha nomenat Raquel Tapia com a nova directora general a Espanya, en substitució de Margarita López Acosta, que es jubila després de 40 anys de carrera, dels quals la meitat a la companyia. En un comunicat, Sanofi informa que Tapia compaginarà el seu rol de directora general a Espanya amb la direcció general de Sanofi Specialty Care, que ocupa des de l'octubre del 2020. D'altra banda, Shirley Gil Parrado ha estat nomenada directora general a l'àrea Sanofi General Medicines per a Espanya i Portugal, substituint també López Acosta. Gil Parrado assumeix aquest càrrec després d'una carrera a Novartis, on ha ocupat posicions de responsabilitat en diferents països i regions.

Top Doctors nomena Francisco Egaña nou director financer

Top Doctors, empresa dedicada a la transformació tecnològica del sector sanitari, ha fitxat Francisco Egaña per ser el nou director financer de la companyia. Egaña és llicenciat en administració d'empreses per la Universitat de Deusto i MBA per la London Business School, i ha treballat en càrrecs de direcció financera en empreses com Optum, Virgin Care, HSBC, PwC, Deloitte i Medicspot.

stats