Telecomunicacions
Economia Directius 28/04/2023

L'italià Marco Patuano succeirà Tobías Martínez com a conseller delegat de Cellnex

L'actual primer directiu de la gestora de torres de telecomunicacions deixarà el càrrec el 3 de juny

2 min
El futur conseller delegat de Cellnex, Marco Patuano.

BarcelonaL'odissea de Cellnex per decidir el successor del seu actual conseller delegat, Tobías Martínez, ha acabat finalment. Segons ha fet públic aquest divendres la companyia, el consell d'administració de Cellnex proposarà a la junta general d'accionistes, convocada per a l'1 de juny, el nomenament de l'italià Marco Patuano com a nou conseller delegat del gestor de torres de telecomunicacions. El nomenament serà efectiu el 4 de juny, l'endemà que Martínez deixi el seu càrrec.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquest nom es posa fi a uns mesos delicats per a la multinacional. Des que Martínez va anunciar a principis d'any que faria un pas al costat al capdavant de la companyia –segons ell perquè "és hora que el grup obri un nou capítol"– que havien anat mal dades. Primer, la cotització va caure durant dies, cosa que evidenciava cert recel dels accionistes davant d'aquesta decisió. Després, les dificultats del consell per trobar un nou successor van acabar conduint a la sortida del president no executiu de Cellnex, Bertrand Kan, per les pressions del primer accionista, el fons TCI, en un gest que qüestionava obertament el poder de La Caixa sobre una de les companyies del seu perímetre.

D'aquesta manera, Cellnex obre una nova etapa en què també el seu líder deixarà de ser català, sumant-se a la llista de grans empreses catalanes que aposten per directius de fora del territori, com ja ha passat amb Grifols, CaixaBank, el Sabadell o Seat en els darrers anys.

Finalment, amb el nomenament de dos nous consellers aquesta setmana, Jonathan Amouyal i María Teresa Ballester, Cellnex posava rumb a la tria del proper conseller delegat. Ja ho havia avisat el mateix Tobías Martínez: la decisió era "qüestió de dies".

El perfil de Marco Patuano

Marco Patuano ja té experiència en el sector de les telecomunicacions i, de fet, ja havia ocupat el càrrec de president no executiu de Cellnex durant dos anys, entre el 2018 i el 2019. Però la carrera professional de Patuano s'ha desenvolupat sobretot en el grup de telecomunicacions Telecom Itàlia, on ha exercit en diversos càrrecs durant més de 25 anys, entre els quals els de conseller delegat de la companyia (2011-2016), director comercial (2009-2010) i director financer (2008-2009).

El directiu italià va estudiar a la Universitat de Bocconi i la seva trajectòria professional s'ha desenvolupat en diversos mercats, tant a Europa com a l'Amèrica Llatina. També ha format part dels consells d'Autogrill, Atlantia, GSMA, Utenti Pubblicita Associati i WAC Ltd, entre d'altres.

stats