Mercat de fitxatges
Economia Directius 11/10/2022

El Palace, Uriach o WPP: pluja de nous presidents i directors generals

El món de la comunicació viu una setmana intensa pel que fa a la contractació de directius

3 min
Façana de l'actual Hotel Palace, que havia sigut el Ritz des del 1919. / FRANCESC MELCION

BarcelonaL'última setmana ha sigut generosa en contractació de grans càrrecs. S'han produït fitxatges de diversos directors generals i també d'algun president de consells d'administració. Hi abunden, a més, els canvis en direccions de comunicació i relacions públiques.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Juan Losada, nou director general de l'Hotel Palace Barcelona

L'emblemàtic Hotel Palace Barcelona, el cinc estrelles més antic de la ciutat, ha nomenat el gallec Juan Losada nou director general. Losada hi substitueix Friedrich von Schönburg, que se'n va a Madrid a dirigir l'Hotel Villa Magna. Losada va començar a treballar al sector turístic el 2007 al Westin Hotels & Resorts d'Atlanta, més tard va passar pel Guest Services de Dubai, després va estar amb la companyia Guest & Butler a Singapur i finalment va anar a Tailàndia i a les illes Maurici amb la cadena InterContinental Hotels Group.

Uriach nomena Luís Cantarell president del consell d'administració en el lloc de Joaquim Uriach

La farmacèutica catalana nomena per primera vegada un president extern a la família d'accionistes històrics. Luís Cantarell serà el nou president del consell d'administració de l'empresa en substitució de Joaquim Uriach. Com a representants de la família Uriach al consell continuen com a consellers Enrique i Joaquim Uriach, membres de la cinquena generació. Com a novetat, s'incorpora Guillermo Quintero al consell, primer membre integrant de la sisena generació d'accionistes.

WPP incorpora l'expresident d'Accenture, Juan Pedro Moreno, com a nou president executiu a Espanya

Juan Pedro Moreno serà a partir d'ara el nou president executiu del grup d'agències de publicitat i màrqueting WPP a Espanya. Moreno és expresident d'Accenture a Espanya, Portugal i Israel i ha ocupat llocs de lideratge regional i internacional. El directiu va ser nomenat president i conseller delegat d'Accenture Espanya, Portugal i Israel el 2015, un càrrec que va mantenir fins al novembre del 2021 quan va deixar la companyia i va ser nomenat president del consell assessor Digitaliza Madrid de la Comunitat de Madrid.

La Sirena fitxa Xavier Lafitte com a nou director general de la cadena

Xavier Lafitte ha estat nomenat nou director general de La Sirena en substitució de Jorge Benlloch, que deixa el càrrec després de quatre anys. El directiu s'incorpora a La Sirena procedent d'Audax Renovables, la comercialitzadora d'electricitat i gas i d'energies renovables. Tant Audax com La Sirena són propietat de l'empresari badaloní José Elías, que va comprar la cadena de congelats el juliol del 2021 a través de la seva patrimonial Excelsior Times. Lafitte era el director comercial a Audax i prèviament havia ocupat càrrecs de responsabilitat en empreses com Aspy Prevención, Bankinter, Caixa Manresa i Bankia.

La CNMV nomena Juan Rodríguez de la Rúa nou director adjunt del servei jurídic

El consell de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha nomenat Juan Rodríguez de la Rúa director general adjunt del servei jurídic i vicesecretari del consell de la CNMV. Juan Rodríguez de la Rúa és advocat de l'Estat i fins ara ha exercit davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). Anteriorment, De la Rúa havia ocupat alguns llocs al ministeri de Justícia com a advocat de l'Estat a Madrid i al departament penal de la subdirecció general de Serveis Contenciosos.

Sandra Hors, nova directora de comunicació a Vueling

L'aerolínia Vueling ha fitxat Sandra Hors Fages com a nova directora de comunicació. Hors era fins ara la cap de comunicació del FC Barcelona i és també professora associada de comunicació a Blanquerna. Prèviament havia treballat a Desigual, Michael Kors i Interprofit.

PepsiCo fitxa Sandra Rikic com a nova responsable de comunicació externa a Europa

PepsiCo ha fitxat Sandra Rikic Fusté, fins ara cap de comunicació a Desigual, com a nova responsable de comunicació externa a Europa de la companyia d'alimentació i refrescos. Rikic havia treballat també a Puig, Extend i Blendhub, entre altres.

Nissan Iberia nomena Patricia Rocha nova directora de postvendes

Des de l'1 d'octubre, Patricia Rocha ocupa el lloc de directora de postvenda de Nissan Iberia en substitució d'Alberto Vázquez, que recentment ha estat nomenat director de vendes de la companyia. Rocha fa quinze anys que treballa a Nissan combinant responsabilitats en diverses àrees de negoci. També ha ocupat responsabilitats en màrqueting a escala regional al departament de producte i compta amb experiència en l'àmbit corporatiu al departament d'estratègia.

Llorente y Cuenca fitxa Marc Casanovas com a director sènior de comunicació corporativa

L'agència de comunicació Llorente y Cuenca (LLYC) ha fitxat Marc Casanovas per assumir la direcció sènior de comunicació corporativa. Casanovas era fins ara director de comunicació a Ogilvy Barcelona i membre del seu comitè executiu. Durant la seva trajectòria professional ha treballat en projectes per a diferents institucions com la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i Andorra Turisme. També ha col·laborat amb empreses com el Grup Volkswagen, Purina, Cinfa, la Fundació Pasqual Maragall i la Fundació La Caixa, Vueling, Nestlé, Cofidis i la Fundación Luzón.

stats