Mercat de fitxatges
Economia Directius 22/02/2023

De Renfe a Aeroports de Catalunya: garbuix de moviments de càrrecs públics

En l'àmbit privat, destaquen nous directius a DKV, Ametller i Gran Thornton

3 min
Daniel Albalate fotografiat per l'entrevista amb l'ARA

BarcelonaPoc podia pensar Raúl Blanco, ex secretari general del ministeri d'Indústria, que després que la ministra Reyes Maroto el fes sortir per la porta del darrere sent el cap de turc del desastre de l'assignació dels PERTE de l'automoció fa tot just dos mesos, ara el rescatarien per ser el nou president de Renfe, després de la dimissió forçosa d'Isaías Táboas. També David Lucas, fins ara secretari general d'Habitatge al ministeri, serà el nou secretari d'estat de Transports, en substitució d'Isabel Pardo de Vera, que també ha renunciat al càrrec. Però el moviment de càrrecs públics no acaba aquí: la Generalitat ha nomenat un nou director d'Aeroports de Catalunya, i també un nou director general de Fira 2000, la societat encarregada de gestionar les obres de Fira de Barcelona. En l'àmbit privat, destaquen moviments a DKV, Ametller Origen i Moventia, entre d'altres.

Daniel Albalate, nou director d'Aeroports de Catalunya

La Generalitat ha fitxat Daniel Albalate per ser el nou director d'Aeroports de Catalunya, societat pública encarregada de gestionar els aeroports, aeròdroms i heliports propietat de la Generalitat. Substituirà així el fins ara director de l'ens, Jordi Candela. Albalate és doctor en economia per la Universitat de Barcelona i màster en economia pel University College London. És professor del departament d’econometria de la Universitat de Barcelona i director de l'observatori d’anàlisi i avaluació de les polítiques públiques de la Universitat de Barcelona des del 2022, on havia exercit de director adjunt des del 2017. Amb anterioritat, havia desenvolupat les tasques de coordinador d’activitats de la Càtedra Pasqual Maragall d’Economia i Territori de la mateixa Universitat des del 2011. 

David Poudevida, nou director general de Fira 2000

Com a accionista majoritària de Fira 2000, la societat encarregada de les obres a Fira, la Generalitat ha nomenat David Poudevida com a nou director general. Poudevida substituirà Joaquim Ferrer, que ocupava el càrrec fins ara. Aquest canvi ha estat rodejat de polèmica per les queixes de la resta d’accionistes de Fira 2000, que són la Cambra de Comerç de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i l'Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. David Poudevida-Vives va ser cessat, el març del 2022, com a delegat del Govern a l’Argentina per l’aleshores consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, després de tres anys al càrrec. Llicenciat en administració i direcció d’empreses per la Universitat de Barcelona i executive MBA per l’IESE Business School, va ser durant 14 anys director de comunicació i màrqueting dels supermercats Bonpreu.

DKV nomena Ignacio López Eguilaz nou conseller delegat a Espanya

Ignacio López Eguilaz serà el nou conseller delegat de DKV a Espanya a partir de l'1 de març. López Eguilaz substituirà el doctor Josep Santacreu, que es jubila aquest any després de 25 anys al capdavant de l'asseguradora. Santacreu continuarà donant suport a la companyia fins a finals d'any per facilitar el procés de transició. Ignacio López Eguilaz és, des del 2021, director d'assegurances generals i vida de DKV. Es va incorporar a la companyia el 2018, com a director de distribució territorial. És enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Madrid i MBA per IESE.

Grant Thornton fitxa Miquel González com a nou soci de consultoria

La consultora Grant Thornton ha fitxat Miquel González per ser soci de consultoria de la firma des de les seves oficines de Barcelona. Des del 2004 fins a l'actualitat, González era soci de la consultora KPMG Espanya. En la seva tasca a Grant Thornton potenciarà les àrees d'innovació i estratègia. El directiu és enginyer de telecomunicacions per la UPC, i té més de trenta anys d'experiència en el sector de la consultoria en empreses com KPMG i Deloitte.

Ametller Origen fitxa Joan Simó com a director d'innovació

Ametller Origen ha fitxat al biòleg i doctor en enginyeria agroalimentària i biotecnologia Joan Simó com a director d’innovació i desenvolupament del grup. Simó té experiència en recerca en l’àmbit agroalimentari, primer com a investigador i després com a investigador principal d’un grup de recerca SGR acreditat per la Generalitat de Catalunya i director científic de la Fundació Miquel Agustí. Des del 2019 ocupava el càrrec de coordinador de l’àmbit agroalimentari de la UPC, gestionant projectes competitius a escala estatal i europea.

stats