Economia 28/06/2019

El dissenyador de l'iPhone abandona Apple

Jony Ive crearà el seu propi negoci, que continuarà treballant amb l'empresa de la poma

Ara
1 min
El cap de disseny d'Apple, Jony Ive, deixa l'empresa de Silicon Valley

BarcelonaEl cap de disseny d'Apple, Jony Ive, ha anunciat aquest divendres que abandonarà la multinacional tecnològica nord-americana aquest any. Ive és un dels responsables del reimpuls d'Apple, ja que va ser un dels principals artífexs del disseny de l'iPhone.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ive deixa la companyia fundada per Steve Jobs per crear el seu propi negoci de disseny, del qual no es coneix cap detall més enllà que tindrà Apple "com un dels seus principals clients", segons un comunicat de la tecnològica. Ive porta quasi tres dècades a Apple, per la qual cosa no se'n desvincularà del tot, ja que la seva nova companyia "seguirà treballant colze a colze" amb el fabricant de telèfons.

"Després de gairebé trenta anys i una infinitat de projectes, em sento molt orgullós de la feina que hem fet per crear un equip de disseny, un procés i una cultura a Apple que no tenen comparació", ha declarat Ive.

"El Jony és una figura singular en el món del disseny i el seu paper en el renaixement d'Apple no es pot menyprear, des de l'innovador iMac del 1998 a l'iPhone, i l'ambició sense precedents" a l'empresa, ha indicat el conseller delegat de la multinacional, Tim Cook. Apple no ha concretat la data exacta de la sortida d'Ive. Només ha aclarit que tindrà lloc abans que acabi el 2019. El càrrec que deixarà vacant Ive passarà a ser compartit, de manera temporal, entre el vicepresident de disseny industrial, Evans Hankey, i el de disseny d'interfície humana, Alan Dye.

Les accions d'Apple van tancar la jornada de dijous amb una caiguda de l'1% arran de la notícia.

stats