Economia 14/08/2019

L'economia alemanya decreix en el segon trimestre per la guerra comercial

El PIB a l'eurozona s'alenteix i creix només un 0,2%

Agències
1 min
A Berlín un bitllet senzill de dues zones costa 2,7 euros.

BarcelonaLa guerra comercial entre els Estats Units i la Xina comença a passar factura, també, a Europa. Alemanya, la primera economia de la Unió Europea, va contreure's un 0,1% el segon trimestre de l'any, arrossegada per la caiguda de les exportacions i la producció industrial, els seus dos grans pilars.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Es tracta del segon trimestre (no consecutiu) en dotze mesos en què Alemanya decreix. En el tercer de l'any passat va contreure's un 0,2% i després va tancar l'any pla esquivant per la mínima la recessió tècnica. Entre el gener i el març, no obstant, va créixer un 0,4%.

"El sector exterior va frenar l'evolució del seu creixement econòmic, perquè les exportacions van retrocedir més que les importacions respecte al trimestre anterior", va explicar l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis).

A més, Achim Wambach, president del centre per a la investigació econòmica europea, ha explicat a Efe que "la nova escalada de la guerra comercial entre els EUA i la Xina i la probabilitat més alta d'un Brexit sense acord impacten sobre un creixement econòmic de per si dèbil".

Mals indicadors, també, a la zona euro

La situació es planteja similar a l'economia de la zona euro en general, on s'ha registrat un creixement del 0,2% entre l'abril i el juny, cosa que suposa la meitat del registrat el primer trimestre del 2019. El PIB va créixer un 1,1%, una dècima menys que el primer trimestre, cosa que va evidenciar el ritme més baix d'expansió interanual des del quart trimestre del 2013.

stats