Economia 14/08/2019

L'economia alemanya decreix en el segon trimestre per la guerra comercial

El PIB a l'eurozona s'alenteix i creix només un 0,2%

Agències
1 min
A Berlín un bitllet senzill de dues zones costa 2,7 euros.

BarcelonaLa guerra comercial entre els Estats Units i la Xina comença a passar factura, també, a Europa. Alemanya, la primera economia de la Unió Europea, va contreure's un 0,1% el segon trimestre de l'any, arrossegada per la caiguda de les exportacions i la producció industrial, els seus dos grans pilars.

Es tracta del segon trimestre (no consecutiu) en dotze mesos en què Alemanya decreix. En el tercer de l'any passat va contreure's un 0,2% i després va tancar l'any pla esquivant per la mínima la recessió tècnica. Entre el gener i el març, no obstant, va créixer un 0,4%.

"El sector exterior va frenar l'evolució del seu creixement econòmic, perquè les exportacions van retrocedir més que les importacions respecte al trimestre anterior", va explicar l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis).

A més, Achim Wambach, president del centre per a la investigació econòmica europea, ha explicat a Efe que "la nova escalada de la guerra comercial entre els EUA i la Xina i la probabilitat més alta d'un Brexit sense acord impacten sobre un creixement econòmic de per si dèbil".

Mals indicadors, també, a la zona euro

La situació es planteja similar a l'economia de la zona euro en general, on s'ha registrat un creixement del 0,2% entre l'abril i el juny, cosa que suposa la meitat del registrat el primer trimestre del 2019. El PIB va créixer un 1,1%, una dècima menys que el primer trimestre, cosa que va evidenciar el ritme més baix d'expansió interanual des del quart trimestre del 2013.

stats