Economia 27/08/2015

L'economia dels EUA supera les estimacions i creix un 3,7% el segon trimestre

El govern nord-americà millora l'estimació del 2,3% de creixement del PIB per l'increment del consum intern

Efe
1 min
Obama, a la Casa Blanca. REUTERS

WashingtonL'economia dels Estats Units va créixer a un ritme anual del 3,7% en el segon trimestre de l'any, segons la dada revisada que ha donat a conèixer el departament de Comerç aquest dijous. La dada supera amb escreix el primer càlcul del juliol, que situava l'augment del PIB en el 2,3%.

El sòlid creixement a la primera economia mundial entre l'abril i el juny, per sobre dels càlculs més optimistes, es dóna després d'un augment de només un 0,6% en els tres primers mesos de l'any.

Els govern dels EUA ha revisat a l'alça el consum, la inversió, la despesa pública i les exportacions, la qual cosa augmenta l'optimisme sobre la marxa de l'economia nord-americana.

La despesa dels consumidors, el principal impulsor del PIB nord-americà, va passar del 2,9% al 3,1%.

Aquest segon trimestre de l'any mostra una important millora en apartats com les inversions en estructures (oficines i instal·lacions), actualitzada a l'alça fins al 3,1%, i per sobre del retrocés del 7,4% del primer trimestre.

El Govern ha destacat que tant les exportacions com les importacions van millorar en el segon trimestre, mentre que la despesa pública va passar de retrocedir una dècima en el primer trimestre a ser revisada a l'alça fins al 2,6% entre abril i juny.

L'economia nord-americana va tancar 2014 amb un creixement del 2,2%, després d'haver experimentat entre abril i setembre el seu semestre de més expansió des de mitjans de 2003.

stats