Economia 05/06/2019

La Generalitat publicarà cada any un llistat de morosos

La mesura forma part d'un nou pla per combatre el frau fiscal en el període 2019-2022

Ara
1 min
Pere Aragonès durant la seva intervenció en la Comissió d'Economia i Hisenda

BarcelonaEl vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dimecres que el 31 de desembre d'aquest any publicarà, per primera vegada, un llistat de deutors tributaris. Aquest llistat inclourà els morosos amb deutes o sancions pendents que superin el milió d'euros, deixant fora les obligacions que estiguin ajornades o suspeses.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La intenció, segons ha explicat Aragonès en una compareixença al Parlament, és promoure la consciència cívica i fomentar el compliment voluntari de les obligacions fiscals. "Té molt més impacte sobre els recursos de la Generalitat garantir el compliment de les obligacions tributàries que no pas canviar determinats tributs", ha dit.

La mesura és una de les 75 que inclourà el nou pla de la Generalitat per prevenir i combatre el frau fiscal en el període 2019-2022. "El frau fiscal és un problema de primera magnitud als països del nostre entorn, especialment en una economia globalitzada", ha afegit el conseller. "Hem anat reduint l'economia informal i l'economia submergida, hi ha pràctiques tributàries que també hem de perseguir i estem centrats en aquest nou pla".

L'objectiu, ha especificat, és augmentar el compliment de les obligacions tributàries per tenir un sistema fiscal "més just" i mantenir l'estat del benestar". El nou pla inclou 29 noves mesures que s'estructuren en quatre àmbits d'actuació: la citada prevenció del frau; el control tributari, la detecció i correcció; la implicació social; i mesures organitzatives i de dotació de recursos i mitjans.

Després d'haver aflorat 740,54 milions d'euros gràcies a l'últim pla, vigent entre el 2015 i el 2018, la Generalitat es proposa també intensificar el control sobre sectors de risc, com l'immobiliari, el joc, les subhastes o bé les concessions administratives, ha assegurat Aragonès.

stats