Economia 30/07/2013

L'economia espanyola encadena 8 trimestres consecutius en recessió

L'INE confirma que l'economia espanyola va frenar la caiguda al 0,1% al segon trimestre

agències
1 min

MadridL'institut estadístic espanyol afirma que la caiguda de l'economia espanyola al segon trimestre ha estat del 0,1%, una xifra que confirma les previsions anunciades a l'informe econòmic del Banc d'Espanya publicades el 23 de juliol passat. Aquesta disminució del PIB espanyol, que acumula 8 trimestres consecutius en negatiu, modera en quatre dècimes la caiguda que es va registrar al primer trimestre d'aquest any, que va ser del 0,5% en relació amb l'últim trimestre del 2012. La taxa interanual cau un 1,7%, cosa que suposa suavitzar en una dècima el procés de recessió de l'economia en relació amb les xifres anunciades pel Banc d'Espanya que indicaven una contracció anual del PIB de l'1,8%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El resultat obtingut per l'economia espanyola està condicionat pel manteniment d'una ''aportació negativa de la demanda nacional, que es compensa parcialment per l'aportació positiva de la demanda externa'', afirma l'INE.

Aquest comportament de l'economia espanyol s'ha estat repetint trimestre rere trimestre: la demanda nacional cau per l'atonia del consum de les famílies, molt castigades per l'atur i la reducció de salaris, mentre que les empreses busquen activament els mercats exteriors per compensar el bloqueig del mercat interior.

stats