CRISI ECONÒMICA

Segons una enquesta d'opinió del Col·legi d'Economistes de Catalunya

Els economistes catalans creuen que la situació és pitjor que fa un any

El 61,9% dels experts creuen que la situació és pitjor que fa un any, un 28,2% afirma que és igual i un 9,6% que és millor

El Col·legi d'Economistes de Catalunya augura una lleugera millora de l'economia en el segon semestre de l'any, encara que la majoria dels seus membres creuen que la situació actual de l'activitat econòmica catalana és pitjor que al 2010.

L'enquesta d'opinió de la institució, que s'elabora periòdicament, revela unes expectatives més pessimistes sobre l'evolució de l'economia catalana que altres vegades: el 61,9% dels experts creuen que la situació és pitjor que fa un any, un 28,2% afirma que és igual i un 9,6% que és millor.

Aquests resultats posen en relleu un canvi de tendència ja que, des de febrer de 2009, s'havia detectat un lent procés de moderació en el deteriorament de les expectatives dels economistes i ara es veu com aquestes han empitjorat, segons un comunicat d'aquest Col·legi. Malgrat aquest pessimisme, la majoria dels especialistes anticipen una millora relativa a mitjan d'aquest any.

Entre les preocupacions destaquen l'atur, la debilitat de la demanda interna i la falta de reformes estructurals. La majoria dels economistes creuen, a més, que la reestructuració de les caixes i la seva transformació en bancs no és la solució als problemes del sistema financer i a la restricció del crèdit.

Més continguts de