Economia 19/11/2016

eDreams millora resultats i busca una tercera seu a Barcelona

L’aposta de la companyia pels dispositius mòbils comença a tenir beneficis

Paula Solanas
2 min
El conseller delegat d’eDreams des del 2015, Dana Dunne.

L’agència de viatges online eDreams ha deixat enrere els mals resultats i vol estirar el seu moment dolç. La companyia amb seu a Luxemburg i oficines a Barcelona va avançar ahir que està buscant un nou edifici per ampliar les seves instal·lacions a la capital catalana. L’empresa va guanyar 11,9 milions d’euros el primer semestre del 2016, un 143% més respecte als 4,9 milions d’euros que va registrar en el mateix període de l’any anterior, segons va comunicar ahir a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. A més, la companyia també va millorar el seu marge brut un 4% i el va elevar fins als 241 milions d’euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller delegat d’eDreams, Dana Dunne, va destacar que els resultats “són molt positius” i estan en línia amb la nova estratègia comercial que la companyia va avançar el juny del 2015. L’empresari considera que la diversificació dels ingressos “ja està donant els seus fruits”, amb un increment dels productes de vacances. De fet, les reserves a la plataforma han augmentat un 8%. L’empresa ha aconseguit deixar enrere cinc anys en números vermells, fet que ja va confirmar en els resultats del seu últim exercici fiscal (de l’abril del 2015 al març del 2016). A més, a l’octubre eDreams va completar el refinançament del seu deute amb els mercats.

Més reserves mòbils

L’aposta de la companyia pels dispositius mòbils comença a tenir resultats. Les reserves a través del telèfon no han parat d’augmentar: actualment ja suposen el 37% del total dels vols que es compren a l’agència online. De fet, segons va explicar la companyia, el percentatge supera en 8 punts percentuals els resultats de l’últim exercici. De cara a l’any vinent el missatge és clar: créixer. eDreams preveu que seguirà augmentant les reserves de vols i paquets vacacionals el 2017 fins a superar el 10,7%. A més, creu que el marge brut serà superior als 463 milions i l’ebitda -el benefici abans d’impostos, depreciació i amortitzacions- creixerà un 10%.

Espanya és el mercat principal d’eDreams, seguit d’Itàlia i França. La companyia té una plantilla de 1.600 persones, la majoria de les quals treballen a les oficines de Barcelona. Segons va avançar Dunne, actualment compta amb unes 150 vacants obertes per ampliar l’equip.

stats