Immobiliari
Economia 18/05/2022

Efebé incrementa un 34% les vendes el 2021

L'empresa de disseny immobiliari supera la facturació d'abans de la pandèmia

2 min
Anna Fornt , espais Efebe

BarcelonaL'empresa de disseny i consultoria d'espais Efebé va tancar el 2021 amb un increment del 34% de les vendes respecte a un any enrere, fins als 2,2 milions d'euros. La companyia amb seu a Barcelona va superar també en un 23% la facturació del 2019, l'últim any abans de la pandèmia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia assessora i porta a terme reformes i adaptacions d'espais interiors, i també en fa el manteniment. El gruix del negoci es concentra en el mercat d'oficines, tot i que també treballa per a centres educatius, centres mèdics i residències de gent gran, uns sectors molt afectats pels confinaments i les restriccions contra el covid. Malgrat això, el fet que l'activitat s'hagi anat reprenent al llarg del 2020 i sobretot el 2021 ha fet que l'empresa pugui tancar l'any amb més activitat que abans de la pandèmia.

Per sectors, els centres educatius és l'àrea en què més va pujar l'activitat, amb un increment de vendes del 81% respecte al 2020, un ritme superior al 35% de les oficines i el 23% de les residències. La represa de l'activitat ha permès recuperar les feines de manteniment, que van gairebé quadruplicar les vendes respecte a l'any anterior després d'una caiguda el 2020 del 81%. La facturació per l'adequació d'espais i per l'equipament va créixer a un ritme al voltant del 30% anual en els dos casos.

En els últims dos anys, Efebé ha obtingut aproximadament un 20% de les vendes en projectes fora d'Espanya. Concretament, ha treballat en edificis de clients de nou països de la Unió Europea, a més de Turquia i l'Argentina. A l'Estat, el gruix de l'activitat es concentra a Catalunya, el País Valencià i Madrid. En la mesura que pot, intenta treballar amb proveïdors de "proximitat", amb l'objectiu de "minimitzar el transport i la logística", diu Anna Fornt, consellera delegada del grup.

Augment de costos al sector

Com a tot el sector, Efebé –que té una plantilla fixa de quinze treballadors que s'amplia segons els projectes– ha patit un augment dels costos, a causa de l'encariment generalitzat dels materials i les primeres matèries. La tendència ja s'arrossegava des de feia mesos, però amb la invasió russa d'Ucraïna s'ha disparat, cosa que l'ha obligat a replantejar-se la política de compres i la relació amb la clientela. "Ens hem d'anticipar moltíssim i fer un treball pedagògic amb els clients", explica Fornt.

A més, les pujades de preus de l'energia també han tingut impacte, perquè ara paga "el doble" en la factura de l'electricitat, afegeix la consellera delegada. Malgrat això, Fornt es mostra optimista: "L'any ha començat molt fort".

stats