TRANSPORT DE MERCADERIES
Economia 12/08/2011

El Port de Barcelona estrena demà el seu “supermoll” per a petroliers

El Port de Barcelona posarà en funcionament demà dissabte el gran moll d'atracada per a petroliers, el de més alçada de tot el Mediterrani Occidental.

Redacció
1 min

BARCELONA p { margin-bottom: 0.21cm; } El Port de Barcelona posarà en funcionament demà dissabte el gran moll d'atracada per a granels líquids, el de més calat de tot el Mediterrani Occidental, amb l'arribada del vaixell Cape Tallin, la primera nau que farà escala a la nova infraestructura.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per les seves característiques de construcció, l'atracador 34 B, ubicat al moll de l'Energia i destinat a la càrrega i descàrrega de productes petrolífers, està preparat per rebre els vaixells de majors dimensions del mercat.

La infraestructura, amb un calat de més de 15 metres, pot atendre vaixells de granels líquids (tancs) de fins a 275 metres d'eslora i 175.000 tones de pes, segons que informa el Port de Barcelona en un comunicat.

La infraestructura permet accelerar el ritme de descàrrega i reduir el temps d'aturada dels vaixells al port i, en concret, amb la nova xarxa de 2,5 quilòmetres de canonades el rendiment de descàrrega és de 3.200 m_/hora, en contrast amb els 1.200 m_/hora que s'assolien anteriorment.

Durant la primera operativa que es durà a terme demà, el vaixell Cape Tallin farà una descàrrega rècord en el Port de Barcelona de 60.000 tones de gasoil per a la terminal de Meroil.

El Port de Barcelona ha destinat 7 milions d'euros l'execució d'aquesta infraestructura i, a més de la inversió pública procedent de l'Autoritat Portuària, el projecte també ha comptat amb una important participació de la iniciativa privada.

stats