Economia 14/10/2011

El Govern injecta dotze milions per finançar nous projectes al sector de la motocicleta

Els crèdits ajudaran a fabricants catalans com Gas Gas, Ossa i Rieju a tirar endavant nous models. La meitat dels 14 projectes finançats s'orienten a la moto elèctrica

Acn
1 min

BarcelonaEl departament d'Empresa i Ocupació ha atorgat aquest setmana dotze milions d'euros en crèdits i condicions preferents per tal de finançar catorze projectes d'empreses vinculades al sector de la motocicleta. Dels catorze nous projectes, sis corresponen a desenvolupar nous models i components d'empreses "arrelades a Catalunya", com ara motors o nous sistemes de seguretat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Uns altres set projectes estan vinculats al vehicle elèctric, i l'últim pretén desenvolupar una motocicleta de competició que entri en la categoria de moto GP del Mundial de motociclisme. D'aquesta manera, s'impulsa una inversió induïda per part de les empreses que s'enfila fins als més de 31 milions.

Les companyies que han rebut els ajuts són Xispa Motorbike, SLL; Advanced Frame Technology, SL; Ossa Factory; Climent Accesorios (CLIPIC); Rieju; J. Juan, SA; Scutum Logistic, SL; Going Green, SL; Gas Gas Motos, SA ; Moto Republic; Volta Motor Company; Stalber Corporation (MECATECNO); Eivissa Psycho SL (SINGAZ), i Racing Team by Queroseno. Sis de les empreses que finançarà en forma de crèdit el departament impulsen nous models –s'inclouen escúters elèctrics; motos all-road, de competició o d'enduro– i també components clau dels vehicles com ara motors o sistemes de seguretat. Segons dades de la Generalitat, el sector de la motocicleta a Catalunya representa el 84% de l'activitat productiva a l'Estat espanyol.

El pla pretén "reforçar la competitivitat" i per això aposta pel finançament, el suport a la R+D, atracció de noves inversions, estímul a la demanda i un mapa de riscos i oportunitats del sector. El termini d'amortització de préstecs serà de vuit anys màxim amb la possibilitat d'un any de carència.

stats