Economia 27/07/2016

Endesa compra el 60% d'Enel Green Power España per 1.207 milions

El grup energètic ja controla el 100% del quart operador de les renovables a Espanya

Europa Press
1 min
Endesa proposa apujar la llum un 10%

MadridEndesa ha tancat aquest dimecres la compra del 60% d'Enel Green Power España, el quart operador del sector espanyol de les renovables, per 1.207 milions d'euros. El grup energètic, que ja controlava el 40% de la companyia, incorporarà als seus actius 1.706 megawatts en instal·lacions renovables, principalment parcs eòlics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller delegat d'Endesa, José Bogas, ha destacat que aquesta operació "no només posa les bases per a un creixement més sòlid", sinó millora el balanç comptable de l'empresa. Amb aquesta operació, Endesa millora la seva presència al sector de les renovables i reforça la seva aposta per la transició a un sistema energètic descarbonitzat.

La compra encaixa amb els objectius que la companyia havia anunciat per millorar el seu endeutament i crear valor per als seus accionistes, degut al baix cost financer de la transacció. De fet, el preu acordat està per sota del valor comptable de la participació d'Endesa a EGT, que s'estima en 2.007 milions d'euros.

Endesa també ha presentat els seus beneficis del primer semestre de l'any, que han caigut un 8,5% fins els 796 milions d'euros respecte el mateix període del 2015.

stats