Energia

La CNMC investiga la distribuïdora de Naturgy per possible abús de posició de domini

L'organisme va arribar a inspeccionar en més d'una ocasió les seus de la companyia energètica

ARA
2 min
Façana de la seu de Naturgy a la Diagonal, a Barcelona

MADRIDLa Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha engegat un expedient sancionador contra UFD i les seves matrius Holding Negocios Electricidad, Naturgy Energy Group, així com l'empresa subcontractada Lean Grids Services, per un possible abús de posició de domini. UFD és la marca sota la qual opera Naturgy al mercat de la distribució d'electricitat a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons detalla l'organisme en un comunicat fet públic dimarts, la companyia hauria dut a terme una estratègia "d'exclusió", una sèrie de pràctiques de tancament de mercat, així com la imposició de condicions discriminatòries a tercers competidors en el mercat d'instal·lació d'equips i prestació de serveis de mesurament en els punts de subministrament o comptadors de tipus 3 i 4 (els comptadors elèctrics es classifiquen en cinc tipus segons uns criteris que estableixen aquests serveis de mesurament). Els comptadors de tipus 4 són aquells en què la potència contractada en qualsevol període és superior o a 15 kW i igual o inferior a 50 kW, mentre que els tipus 3 són els que queden fora d'una de les tres classificacions restants.

Segons l'organisme que dirigeix Cani Fernández, aquestes pràctiques vulneren articles de la llei de defensa de la competència (LDC), així com del tractat de funcionament de la Unió Europea (TFUE).

La investigació de Competència va començar a partir d'una denúncia d'Axon Time i Enerlin Enginyers contra UFD per pràctiques contràries a la llei, però també a partir d'informació reservada que va dur a terme la direcció de Competència. Arran de la sospita de possibles pràctiques anticompetitives, la CNMC va arribar a inspeccionar dues seus de Naturgy. Amb tot, Competència recorda que l'obertura d'aquest expedient no prejutja el resultat final de la investigació. Ara s'obre un període màxim de 24 mesos per a la instrucció i resolució.

Naturgy va presentar UFD, la seva nova marca, a finals del 2018. La distribuïdora d'electricitat és el paraigua de tota la seva activitat a l'Estat.

stats