EXAMEN DE SOLVÈNCIA
Economia 08/04/2011

Les entitats financeres espanyoles seran protagonistes als tests d'estrès del juny

De les 90 entitats examinades, 24 són espanyoles, a les quals podria sumar-s'hi la CAM en breu. França i el Regne Unit només examinen 4 dels seus bancs

Ariadna Carbonell
1 min

BarcelonaJa ha quedat desvetllat el llistat d'entitats financeres que s'han de presentar a l'examen de solvència i liquiditat de la Unió Europea del mes de juny. La banca espanyola, en el punt de mira internacional, serà la que més canditats presenti a la prova. Seran 24 de les 90 entitats examinades: Banco Santander, BBVA, Grupo Banco Financiero y de Ahorros (Bankia), La Caixa, Banco Base, Banco Popular, Banc Sabadell, CatalunyaCaixa, Novacaixagalicia, Mare Nostrum, Bankinter, Caja España, Banca Cívica, Ibercaja, Unicaja, Banco Pastor, BBK, Unnim, Kutxa, Caja3, Banca March, Vital, Caja de Ontinyent i Caixa de Pollensa. En aquest llistat no hi apareix la CAM, segregada de Banco Base, amb la qual cosa podria incrementar-se el nombre d'entitats espanyoles examinades a 25.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Altres països més grans, com ara França o el Regne Unit, només efectuaran els tests d'estrès a quatre entitats cadascun. Cinc bancs Italians seran sotmesos a les proves i 13 d'alemanys. Els exàmens de solvència i liquiditat també es faran a la banca dels països europeus ja rescatats: Grècia (sis entitats), Irlanda (tres bancs, entre ells els intervinguts Allied Irish bank i Bank of Ireland) i Portugal (4 entitats).

En el conjunt d'entitats financeres convocades, repeteixen totes les que ja van participar en la primera edició dels tests, més l'irlandès Irish Life and Permanent, el noruec DnB NOR Bank, el danès Nykredit Bank, l'eslovè Nova Kreditna Banka Maribor i l'austríac Volksbank.

stats