Economia 01/12/2015

Espanya és el tercer país de l'OCDE on més cauen els preus

Efe
1 min
Les elèctriques van amenaçar de pujar dràsticament el rebut de la llum si l'Estat no assumia el dèficit de tarifa del 2013.

ParísEls preus van caure aquest octubre un 0,9% a Espanya en comparació amb el mateix mes de l'any passat. Aquesta davallada és la tercera més important dels 34 països que componen l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). De fet, Espanya només queda per darrere de Suïssa, on els preus han caigut un 1,2% i d'Eslovènia amb un retrocés de l'1,1%.

La deflació: un risc infravaloratEn canvi, per al conjunt dels països de l'OCDE, la inflació d'octubre va ser del 0,6%, dues dècimes més elevada que al setembre principalment a causa del descens menys pronunciat dels preus de l'energia (-11,6% aquest octubre, al costat del -12,4% del setembre), a més del repunt del preu dels aliments que van encarir-se un 1,5%. En el conjunt de la zona euro, però, la tendència també va ser més moderada i els preus van tenir una evolució lleugerament positiva, amb un repunt del 0,1%, després d'un setembre amb una deflació del 0,1%.

stats