Economia 12/04/2013

El sistema de pensions, a revisió

El govern espanyol crea una comissió per estudiar com adaptar les pensions a l'esperança de vida. El grup d'experts ha estat constituït pel consell de ministres i estudiarà el que han batejat com el factor de sostenibilitat de les pensions

Efe
2 min

MadridEl consell de ministres ha anunciat avui la constitució d'una comissió d'experts que analitzarà el factor de sostenibilitat de les pensions per adaptar-les a l'esperança de vida de cada moment.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assenyalat avui que el ministeri de Treball ha mantingut contactes amb els sindicats i les formacions polítiques per fer una composició de la comissió "al més amplia i plural" possible.

Sáenz de Santamaría ha recordat que el factor de sostenibilitat que s'analitzarà ara es va introduir en la reforma de les pensions aprovada pel govern socialista perquè cada cinc anys es revisi el sistema en funció dels canvis en l'esperança de vida.

La vicepresidenta del govern espanyol també ha assenyalat que la reforma és un element clau en la "sostenibilitat i el manteniment" del sistema de pensions a mitjà i llarg termini, alhora que ha recordat que el factor de sostenibilitat ja està implantat a altres països europeus i que cada un l'aplica d'una forma diferent.

L'objectiu de la comissió és emetre un informe sobre com regular el factor de sostenibilitat i enviar-lo a la comissió del Pacte de Toledo per aprovar una reforma que gaudeixi de la màxima estabilitat, ja que ha de funcionar a mitjà i llarg termini, segons ha subratllat la vicepresidenta.

El president de la comissió serà el doctor en sociologia, dret i ciències polítiques Víctor Pérez Díaz. També en formaran part el doctor en ciències econòmiques i inspector d'Hisenda en excedència Manuel Lagares Calvo i el catedràtic d'economia financera i comptabilitat José María Marín Vigueras.

A més, formaran part de la comissió el catedràtic d'economia aplicada Santos M. Ruesga Benito; el periodista Miguel Ángel Vázquez Burgos; el doctor en economia Ignacio Conde-Ruiz, el catedràtic de fonament i anàlisi econòmica Rafael Doménech Vilariño i el professor d'economia financera José Enrique Devesa. També la doctora en ciències econòmiques i empresarials Mercedes Ayuso; el llicenciat en ciències econòmiques i empresarials Miguel Ángel Garcia Díaz, el catedràtic d'hisenda pública Francisco Castellano Real i el catedràtic de dret del treball i la seguretat social José Luis Tortuero Plaza.

stats