Economia 08/10/2012

El govern espanyol assegura que les pensions contributives suposaran el 10 % del PIB el 2013

El secretari d'Estat de Seguretat Social explica al Congrés els pressupostos que l'any que ve i destaca que la partida de pensions creixerà un 4,9%

Efe
2 min

MadridEl secretari d'Estat de Seguretat Social, Tomás Burgos, ha destacat aquest dilluns que les pensions contributives representaran en 2013 el 10,01 % del PIB, sis desenes més del que va suposar en 2012, "el percentatge del PIB més alt de la història".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant la seva compareixença en la Comissió de Pressupostos del Congrés, ha assegurat que el pressupost de la Seguretat Social s'ha realitzat sota criteris "realistes" i ha destacat la pujada de l'1% per a totes les pensions.

Burgos ha insistit que el muntant total destinat a pensions creixerà el 4,9% el proper any, la qual cosa suposarà destinar a aquest concepte 43 euros de cada 100 euros de la despesa consolidada.

"La despesa dedicada a pensions augmenta i la Seguretat Social s'ha convertit en la gran aposta dels pressupostos generals", ha indicat.

El secretari d'Estat també ha recordat l'augment, encara que lleu, de la despesa en incapacitat temporal i ha destacat com a positiva la separació definitiva de les fonts de finançament en la Seguretat Social, la qual cosa allibera al sistema de càrregues "impròpies".

Ha dit que en 2013 el sistema finançarà el 86,6 % del total del pressupost per la via de les cotitzacions socials, que per primera vegada finançaran exclusivament les prestacions contributives.

D'aquesta forma, les prestacions no contributives es finançaran amb càrrec a l'Estat, via impostos, ha recalcat.

L'Estat finançarà el 100% dels complements a mínims i assumirà el cost d'altres prestacions de naturalesa no contributiva.

"Es posa el comptador a zero", ha dit Burgos, després de recordar que a més la Seguretat Social manté la titularitat dels 2.326 immobles que posseeix i "es protegeix de possibles descapitalitzacions amb la finalitat de mantenir el sistema equilibrat".

De la mateixa forma, ha subratllat que la plantilla destinada a la lluita contra el frau laboral no es veurà afectada per la congelació de l'oferta d'ocupació pública.

stats