Economia 02/08/2012

La prima de risc tanca de nou a les portes dels 600 punts

L'Íbex-35 cau un 5,16% arrossegat per la falta de concreció en les mesures de Draghi per salvaguardar l'euro

Efe
2 min
La borsa de Madrid ha registrat important pèrdues

MadridLes paraules de Draghi desmentint una reactivació del programa de compra de deute de països amb problemes ha estat com abocar una gerra d'aigua bullent sobre els inversors. En qüestió de minuts, l'Íbex-35 ha passat de registrar uns moderats guanys a patir caigudes del 5% i el cost del deute espanyol s'ha disparat fins a tornar a fregar els 600 punts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La prima de risc espanyola, que els darrers dies s'havia moderat fins als 523 punts bàsics, ha viscut avui una remuntada espectacular i ha acabat tancant en els 594 punts bàsics, després de guanyar-ne 60 en una sola jornada, des dels 536 amb què va tancar ahir.

El cost del deute espanyol, representat per l'interès al qual els bons espanyols a 10 anys es negocien en el mercat secundari, ha tornat a superar el 7%, i en el moment del tancament dels mercats ha arribat al 7,19%.

L'Íbex-35 també ha reflectit els efectes de les paraules de Draghi en els inversors. La conferència de premsa del BCE ha abocat els mercats a pèrdues de prop del 5%, que s'han anat moderant al llarg de la tarda. Tot i això, la compareixença de Rajoy i Monti ha tornat a abocar la borsa espanyola a importants pèrdues. El selectiu espanyol ha acabat tancant amb una caiguda del 5,16% i ha acabat la jornada en els 6.373 punts, amb la majoria de valors en vermell.

Sacyr ha encapçalat les pèrdues, caient un 8,96%. Darrere seu s'hi han situat Arcelormittal i FCC, que han perdut un 8,90% i un 8,64% respectivament. En la franja de valors que han acabat en verd s'hi han situat Bankia, Técnicas Reunidas i Endesa, que han pujat un 4,70%, un 2,61% i un 1,79% respectivament.

La resta de borses europees, així com Wall Street, han patit importants pèrdues. Frankfurt ha caigut un 2,2%, París un 2,7%, Milà un 4,6% i Londres un 0,9%.

stats