Infraestructures
Economia 18/07/2022

Un estudi revela que 'El Prat' és el primer aeroport europeu en vols directes

Si s'hi inclouen els vols amb escala, Barcelona cau a la sisena posició

AGÈNCIES
2 min
Un avió acostant-se a l'Aeroport del Prat per aterrar-hi.

L'aeroport de Barcelona-El Prat Josep Tarradellas va moure entre l'abril del 2021 i el 2022 un total d'11 milions de passatgers provinents de vols directes, fet que el situa com el primer aeroport d'Europa, segons un informe de la Cambra de Comerç de Barcelona. 

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La segona i tercera posició en el rànquing estan ocupades per Londres Heathrow, amb 10,9 milions, i Madrid Barajas, que va aconseguir els 10,5 milions d'usuaris. 

No obstant, en el conjunt de vols directes i amb escala el trànsit aeri de Barcelona cau fins a la sisena posició, per darrere de Londres, Moscou, París, Istanbul i Milà, una xifres que la Cambra relaciona amb el fet que aquestes ciutats disposin de més d'un aeroport. 

Segons va anunciar Aena, l'aeroport de Barcelona-El Prat Josep Tarradellas va tancar el primer semestre del 2022 amb un total de 17,7 milions de passatgers, un 28% menys que el 2019, abans de començar la pandèmia. 

Recuperació postcovid

La Cambra, però, ha assegurat que existeix una "tendència positiva" de l'aeroport de cara als mesos d'estiu, que ja ofereix 17 milions de places disponibles, un 85% del total de les places que existien el 2019, i compta amb la gestió de 83 companyies aèries que ofereixen viatges a 198 destinacions. 

La principal recuperació s'ha donat en els vols intercontinentals, que ja arriben a les 48 destinacions de les 49 que existien el 2019, gràcies, en la seva majoria, a les connexions amb el continent nord-americà, on destaquen els Estats Units (amb 533.166 places) i el Canadà (amb 131.687 places).

L'entitat també ha volgut ressaltar les xifres de viatges al mercat oriental, gràcies als vols a Riad i Jiddah; el sud-americà, amb Punta Cana i Cancún com a grans destinacions, i l'asiàtic, gràcies a la recuperació del trajecte Seül-Barcelona. 

Sobre la base de dades de l'Associació Internacional de Transport Aeri (IATA), la Cambra ha advertit que fins al 2023 les companyies aèries europees no recuperaran la seva rendibilitat, a causa sobretot d'haver patit més tancaments i restriccions pel covid que altres aerolínies i de les vagues laborals previstes.

stats