Immobiliari

Estudis, lloguers de temporada i lofts de 20 m2: aquests són els pisos més barats de Barcelona

L'alta demanda per trobar un habitatge de lloguer empeny els millors pisos fora dels principals portals

3 min
Loft publicat a Fotocasa de 37 metres quadrats

BarcelonaEls pisos de Barcelona més barats anunciats als principals portals immobiliaris no superen els 700 euros al mes. Són una escassa desena d'habitatges entre els 18 i els 35 metres quadrats repartits per diferents districtes de la capital catalana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Moltes agències ja ni el posen als portals perquè els satura l'agència immobiliària per la quantitat de gent que està esperant. El volum més gran de producte de lloguer a Barcelona és a l'Eixample, hi ha una demanda molt gran", explica a l'ARA el director d'estudis del portal Pisos.com, Ferran Font.

Un loft sense cèdula d'habitabilitat

Per 625 euros, i en la que és l'oferta més barata que ha trobat aquest diari, Fotocasa anuncia un loft que en la seva descripció recomana "consultar les autoritats locals" sobre els requisits de la cèdula d'habitabilitat i canvi d'ús. El pis no en té, i llogar un habitatge en aquestes condicions és il·legal.

Es tracta d'uns baixos que donen al carrer Pablo Iglesias del barri de La Prosperitat, que disposa de 37 metres quadrats de superfície, i està totalment moblat. També està disponible per a la compra: "Preferent venda, però es podria valorar el lloguer", assegura l'anunci, tot i estar penjat en l'apartat de lloguers del portal.

Viure en 18 m² a Sant Antoni

"Estudi petit amb sofà llit. Pensat per una sola persona, finca amb ascensor i servei de porteria. Té rentadora i aire condicionat". Així resa l'anunci d'un pis al carrer Viladomat del barri de Sant Antoni de Barcelona.

Comparteix amb la resta de pisos anunciats per sota dels 700 euros una categoria d'eficiència energètica poc eficient. El lloguer mensual surt en aquest cas a 650 euros i l'estudi està equipat amb una tele a tocar al costat de la cuina amb un petit lavabo just al costat.

Anunci d'un estudi de 18 metres quadrats publicat a Fotocasa

25 m2 sense calefacció al Raval

Per 670 euros al mes, amb l'afegit de 30 euros per pagar les despeses de comunitat, Idealista ofereix un pis de 25 metres quadrats en ple Raval. L'habitatge disposa d'un sol espai una zona comuna, un llit per dormir, una cuina i un bany complet.

El pis està ubicat al carrer de la Lluna en una primera planta. No té ascensor. L'única condició que ha de complir el llogater és tenir "un contracte laboral amb antiguitat" que superi el doble del valor del lloguer.

Pis al Raval anunciat a Idealista de 25 metres quadrats i sense calefacció

Un estudi només per 11 mesos

Al barri de Gràcia, per 655 euros, hi ha un estudi de 26 metres quadrats que només accepta llogaters que estiguin de pas. En la mateixa descripció, l'anunci avisa que es tracta d'una oferta de lloguer de temporada. "Possibilitat de reservar a distància", destaca l'oferta.

Igual que la resta de pisos, es tracta d'un estudi per només una sola persona. Ubicat en una tercera planta interior, compta amb ascensor i disposa d'una qualificació de consum energètic E, la tercera més baixa. Es va construir l'any 1965 i no té cap habitació.

Estudi publicat a Idealista de lloguer de temporada

Els lloguers de temporada, disparats

El sector immobiliari ha alertat reiteradament que la regulació del preu dels lloguers provocaria un desplaçament de l'oferta del lloguer convencional al de temporada. El motiu és que per a molts propietaris, aquesta modalitat suposa una drecera per esquivar la limitació de preus, que només aplica sobre el lloguer tradicional.

Segons les últimes dades publicades per Idealista, aquesta predicció s'ha complert: l'oferta dels lloguers de temporada ha crescut un 58% en els últims 12 mesos a Barcelona, on el 30% dels pisos que s'ofereixen en aquest portal immobiliari són de temporada.

Aquest tipus de contractes són superiors a 30 dies –si duressin menys necessitarien una llicència d'allotjament turístic– però inferiors a 11 mesos, perquè aleshores es considerarien lloguers habituals. Això no obstant, la clau de volta perquè sigui considerat de temporada és que no sigui l'habitatge habitual del llogater.

"A l'agència, els preus del lloguer de temporada s'han gairebé duplicat. El propietari ha de fer una inversió, amb mobles més moderns, perquè el seu habitatge sigui un pis de revista. Això fa que els preus siguin més alts, busquen treure'n més rendibilitat", explica a l'ARA la Rosa (nom fictici), que regenta una petita immobiliària a Barcelona.

stats