Economia 12/09/2015

Eurecat preveu facturar 40 milions d'euros al tancament del 2015

Preveu arribar als 60 milions l'any 2016

Efe
2 min
El conseller delegat del grup d'arrel familiar Simon Holding, Xavier Torra.

BarcelonaEl centre tecnològic Eurecat preveu facturar 40 milions d'euros al tancament del 2015 i arribar als 60 milions de volum de negoci el 2016, quan està a les portes de complir el seu primer any de vida després de la integració dels cinc centres que el formen.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president d'Eurecat, Xavier Torra, ha destacat que l'objectiu no és tant el nivell de facturació que s'aconsegueixi com la nova capacitat per generar riquesa i crear llocs de treball en el teixit empresarial català, al qual van destinats els seus serveis d'innovació.

Torra ha insistit que el paper d'Eurecat és servir de "catalitzador" i permetre a les empreses "innovar més ràpid o més eficaçment", amb l'objectiu final que les companyies catalanes incrementin la seva facturació. "El nostre sentit de ser és traduir el nostre coneixement en riquesa per a les empreses", ha dit.

Eurecat és el major centre tecnològic de Catalunya, resultant de la integració dels centres Ascamm, Barcelona Media, Barcelona Digital, Cetemmsa i CTM, i té com a objectiu principal proveir de tecnologia industrial i innovació a les companyies catalanes.

En aquest sentit, l'exdirector general del grup Simon ha explicat que "si avui dia una empresa no innova està morta", ja que, tal com ha relatat, "si abans feies una innovació petita, en el teu entorn pròxim ja funcionaves; ara, en canvi, resulta que hi ha una empresa a l'altra banda de l'oceà que ha fet dos passos més que tu i la teva demanda cau".

Leitat, un dels centres tecnològics més importants de Catalunya i amb una facturació pròxima als 18 milions d'euros, va manifestar al desembre la seva intenció d'unir-se a Eurecat, però encara no s'ha fusionat i no hi ha cap novetat sobre això. "És un problema de voluntat de Leitat: si s'uneix, fantàstic, si no, que segueixin el seu camí; no pots obligar ningú a formar part d'aquest projecte, és una decisió que està a les seves mans", ha subratllat Xavier Torra.

Eurecat, encara en fase incipient, està ara elaborant un pla estratègic detallat, amb vistes també a les noves incorporacions de Leitat o altres centres tecnològics a mitjà o llarg termini.

Preguntat per la petició que ha fet la Universitat Politècnica de Catalunya per formar part d'Eurecat, que no ha prosperat, Torra ha assenyalat que el problema resideix en el temps d'investigació que dediquen les dues parts. "Les universitats treballen, normalment, en projectes d'entre 5 i 15 anys, mentre que els centres tecnològics tenen horitzons d'entre 3 i 5 anys, com a màxim", ja que la seva estreta relació amb el món empresarial els exigeix resultats ràpids, ha incidit Torra.

stats