Les exportacions catalanes creixen un 9% entre gener i juliol

Catalunya aporta el 26% de les vendes exteriors d'Espanya

Les exportacions catalanes segueixen creixent a ritme de rècord. Segons les dades del ministeri d'Economia i Competitivitat, Catalunya va exportar entre el gener i el juliol d'aquest any per valor de 41.709 milions d'euros, un 8,8% més que el mateix període de l'any anterior. Aquest creixement interanual és superior a la mitjana  de la Unió Europea (7,8%) i al de països com Itàlia (7,6%), Alemanya (6,4%) o França (3,6%).

De fet, el creixement de les vendes a l'exterior ha crescut a totes les províncies del territori. Barcelona, la única demarcació amb augments per sota la mitjana europea, ha millorat les seves dades en un 6,8%. Per la seva banda, les exportacions a Lleida han crescut un 9,8%, les de Girona un 13,4% i les de Tarragona un 20,6%. En cas que aquest ritmes es mantingui al llarg del que resta d'any, Catalunya va camí de registrar un nu rècord pel que fa a les exportacions aquest 2017.

Catalunya bat el seu rècord exportador en un primer semestre

Les exportacions catalanes d'aquests set mesos representen el 26% del total de vendes a l'exterior en el conjunt d'Espanya. Aquest percentatge és calcat al del mateix període de l'any anterior. 

No obstant, les importacions al territori català segueixen sent majors que les exportacions. El dèficit comercial a Catalunya és de 7.931 milions d'euros (les importacions entre gener i juliol van ser de 49.640 milions). Ara bé, les dades de l'executiu espanyol revelen que el dèficit comercial s'ha reduït un 12% respecte el mateix període de l'any anterior.

Per sectors, l'automoció, els béns d'equip i els productes químics han sigut els principals impulsors del creixement aquest mes. En el conjunt d'Espanya, les exportacions també registren un fort augment, concretament del 9% (igual al de Catalunya).